Cadouri de Secret Santa pentru fete de 10-12 ani și buget de 30 de lei

Pentru că am tot primit întrebarea asta, mai ales după ce s-a organizat Secret Santa la Eliza la școală, cu buget de 30 de lei, am pregătit un articol rapid cu sugestii de cadouri de Secret Santa pentru fete de 10-12 ani, care să se încadreze într-un buget de maxim 20-30 de lei.

Sugestiile sunt aleatorii, din ce am cumpărat eu pentru copiii prietenilor sau pentru Eliza și depinde de la copil la copil. Ideal ar fi să încercați să aflați câte ceva despre fata respectivă sau, dacă nu puteți afla informații directe, încercați s-o observați: cu ce se îmbracă, dacă are găuri în urechi, dacă are unghiile îngrijite, ce accesorii are la ghiozdan, cum își poartă părul etc.

Ce să dăruiți

Set cu lac de unghii transparent și autocolante pentru unghii cu modele de Crăciun de la DM. I-am luat eu Elizei acele autocolante, costă 10 lei. Un lac de unghii mai acătării e tot în jur de 10 lei. Luați transparent ca să folosească doar la lipitul autocolantelor, să nu încurajați vopsitul unghiilor de la vârstele astea.

Accesorii de păr de Crăciun de la Pepco. Eu i-am luat Elizei un set de două elastice îmbrăcate în catifea (scrunchies), au costat până în 10 lei, cred. Dar mai aveau tot felul de clămițe, cordeluțe și alte accesorii.

Cercei cu motive de Crăciun. Se găsesc peste tot, în Jumbo, la H&M, la tarabe. Eu am găsit cu prețuri pornind de la 5 lei, deci puteți lua în funcție de buget. În general, gablonțurile sunt apreciate la vârsta asta, lănțișoare, chokere, cercei, seturi de inele.

Dacă preferați bijuteriile autentice, în București la unele stații de metrou sunt tarabe cu argint, de unde puteți cumpăra pandantive, charm-uri și chiar lănțișoare cu prețuri până în 30 de lei.

Gume de șters cu tot felul de modele, carnețele și pixuri haioase. Fetele adoră să colecționeze rechizite mai deosebite. Mai toate fetele de la Eliza din clasă au colecții de gume de șters, de carioci sau de pixuri. Eliza are și o mini colecție de penare din alea subțiri cu fermoar.

Am găsit un set haios de gume de șters cu modele de Crăciun la librăria Antic Ex Libris de la Unirii, la 16 lei. Dar am luat și cu 70 de bani de la o tarabă niște gume de șters în formă de ruj și inel sau perie și oglindă.

Mici gadgeturi, cum ar fi această lumină pentru telefon pentru făcut selfies, de la Miniso. Eu mi-am cumpărat-o mie, o folosesc să fac poze când merg la evenimente și e prea întuneric să pot fotografia așa cum îmi doresc. A costat în jur de 27 sau 28 de lei. Fii-mea adoră magazinul ăsta, de unde și-ar cumpăra toate prostiile dacă ar fi după ea, iar prețurile sunt destul de rezonabile.

Eu am cumpărat și cadouri pentru băieți de la Miniso, Eliza a avut un băiat la Secret Santa și a ales singură cadoul: o sticlă de apă din sticlă îmbrăcată în silicon, cu Thor, din colecția Marvel (cred că a fost vreo 24-25 de lei) și un carnețel cu Avengers (8-9 lei).

Am mai luat și un cub Rubik cu super-eroi Marvel și un set de carnețele Marvel, totalul a fost 31 de lei (cubul cred că a fost vreo 21 sau 22).

Dacă vreți să luați haine, alegeți tricouri cu mesaje haioase. Eu anul acesta am luat multe bluze frumoase pentru toate fetițele prietenilor de la un outlet Waikiki din complexul comercial Grand Arena Bucuresti. Aveau enorm de multe bluze de Crăciun frumoase cu prețuri care porneau de la 15 lei și am mai prins și o oferă cu 3 plus 1 gratis.

Tot din categoria haine, mai puteți lua dresuri cu model de Crăciun (am luat de la Penti pentru Eliza, cu niște oameni de zăpadă), dar mereu luați o mărime mai mare decât credeți voi că ar trebui să luați.

Ce să nu dăruiți

Știu că vă doare sufletul să auziți asta, dar nu dăruiți cărți! Cei mai mulți copii au acasă și la Secret Santa nu-și doresc să primească asta. Poate doar dacă știți sigur-sigur că își doresc o carte anume, puteți s-o luați, altminteri, alegeți chestii amuzante, drăgălașe, colorate, ceva frumos ce poate nu și-ar cumpăra singure.

Nu dăruiți mănuși, fulare, căciuli, șosete!  Eu aș da o lege să se interzică oferitul de accesorii din astea la evenimente de tip Secret Santa atât pentru copii cât și pentru adulți 😀

Nu dăruiți decorațiuni sau dulciuri și nu ceva ce aveați prin casă. Faceți un efort să cumpărați un cadou gândit și ales special și neapărat lăsați-vă copilul să se implice. Eu pe Eliza am lăsat-o nu doar să aleagă, ci și să plătească acel cadou. I-am spus că ea face cadoul, nu eu!

3 Replies to “Cadouri de Secret Santa pentru fete de 10-12 ani și buget de 30 de lei”

  1. “Nu dăruiți mănuși, fulare, căciuli, șosete”
    Dar de ce nu? Nu inteleg :)) Sunt lucruri foarte utile pe timp de iarna, iar acum se gasesc atatea modele frumoase, vesele.
    Acum 2-3 ani am primit un fular circular frumos si calduros de la cumnata mea, il port si anul asta.
    Sosetele cu motive de Craciun imi plac mult, le port in cizme, nimeni nu le vede si nu stie ca sunt acolo, dar mie imi dau o stare de bine pentru ca sunt vesele. Am primit doua anul acesta de Mos Nicolae si m-au bucurat.
    Manusile sunt foarte utile si nu-s chiar ieftine daca-s mai dragute (nu ma refer la cele din piele). Pana acum n-am primit manusi, dar mie mi-ar placea sa primesc. Imi place sa am manusi de schimb.
    Mie nu mi-ar placea chiar deloc legea asta de care zici :)) (am 40 de ani)

    1. La noi la serviciu, cand e Secret Santa, se face un panou cu biletele unde mai toata lumea scrie ce-si doreste si ce NU-si doreste. Ghici ce scrie pe 90% dintre biletele la “nu-mi doresc”? 😀 Exact, caciuli, sosete, manusi, fulare. Oamenii au, in general, destul de multe, si mai sunt si destul de specifici cu privire la ele. Eu, de ex, nu port fular. Caciula tre sa fie doar intr-un anume fel. Am o singura pereche de manusi, sunt foarte specifica cu privire la manusi. Si nu port sosete groase. Si imi aduc aminte ca intr-un an, am si spus tuturor ca e absolut exclus sa primesc cani, decoratiuni, sosete, manusi. Si fix asta am primit, cuiva i s-a parut amuzant sa faca o gluma. Recunosc ca n-am gustat-o. Dar si fii-mea a comentat, dupa Secret Santa de la ea din clasa: ce e cu oamenii si fularele/caciulile? Cred ca s-au banalizat excesiv aceste cadouri si suna a ceva gen “ia sa iau repede un cadou ca nu m-am ocupat cum trebuie pana acum”.

  2. La fi-miu in clasa se organizează Secret Santa de când era in clasa I. Fiind egal nr. de băieți cu cel al fetelor, băieții au oferit fetelor și viceversa. Anul acesta, fiind clasa a IV-a, au avut un buget mai generos: 50 de lei.
    Așadar, fi-miu a oferit o cutie din metal cu motive craciunistice, plină cu turta dulce și una argintie, pentru bijuterii, in care am pus multe biletele cu mesaje motivaționale. 10 lei cutia pentru turta dulce, 20 cealaltă, la Pepco.
    Anul trecut, 30 de lei buget, am cumpărat o tăbliță cu creta, din aceea gen Mickey Mouse, 7-8 lei la Pepco, o cana simpatica și un set de doua lingurițe ciocolata calda colecția aceea de lux de la Kaufland.
    Atat îmi amintesc. Dar cu putina imaginație, chiar pot fi create cadouri frumoase. De exemplu, eu as fi bucuroasa sa primesc acea cutie de bijuterii (bine, cred ca ii poți găsi mai multe utilități) la 20 de lei de la Pepco.
    Crăciun Fericit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.