Garderoba capsulă pentru Revelion și alte petreceri

Nu cred că există printre noi oameni care să nu fie invitați măcar o dată pe undeva de sărbători. Fie că sunt petreceri mai simandicoase, fie adunări intime de familie, fie chefuri între prieteni, cu siguranță am primit măcar o singură invitație de a ne petrece Crăciun, Revelion sau perioadele dintre și de după ele în altă parte decât acasă.

Eu nu sunt fan Revelioane făcute în deplasare, recunosc, așa că nu accept niciodată invitațiile de Revelion. Prefer să fac Revelionul acasă, mai ales că după 12 noaptea, mă culc, nu rezist prea mult timp trează. Însă tot îmi place să mă îmbrac frumos, mai ales dacă sunt la mine acasă și neapărat cu ceva roșu 🙂 E o superstiție cam prostuță de-a mea, dar nu am ratat niciodată să îmbrac o piesă vestimentară roșie de Revelion, indiferent că a fost vorba de o bluză, o fustă sau de lenjerie intimă.

Anul acesta, pentru că știam că voi participa de sărbători la tot felul de sindrofii mai mult sau mai puțin oficiale, mi-am creat o garderobă capsulă pentru petreceri. Am profitat de faptul că am primit cadou un voucher la Bonprix (vedeți că au reduceri la ținutele de sărbători și la cașmir în perioada asta) și mi-am comandat o fustă neagră, asimetrică (mai scurtă în față, mai lungă în spate) și trei bluze în varii nuanțe de roșu (mai intens sau mai spre vișiniu).

Am stabilit dinainte ce accesorii voi purta, care vor fi încălțările (aceeași pereche de ghetuțe roșii – nu port tocuri) și ce voi lua pe deasupra sau pe lângă: un șal negru, de lână, un cardigan gri care are același model cu paiete ca una dintre bluze și o pereche de colanți din imitație de piele.

Fusta a fost o alegere excelentă: e dintr-un material mai plinuț, care cade superb. În plus, croiala o face ușor de combinat și în ținute elegante și în ținute mai extravagante, mai ales dacă o combini cu o pereche de colanți de piele (eventual argintii sau aurii, eu n-am avut, așa că am luat unii negri).

Bluzele le-am nimerit chiar pe sufletul meu. Cei de la Bonprix au o colecție care se cheamă Bodyflirt (din care mi-am mai luat și rochii) și care sunt croite în așa fel încât să îmbunătățească vizual aspectul siluetei: să facă sânii să pară mai plini, să acopere burtica, să subțieze talia. Deși am mai slăbit anul acesta, pentru mine genul acesta de croieli sunt mană cerească.

Mi-am dat seama că e foarte ușor să creezi o garderobă capsulă pentru sărbători, adaptată la ce ai în garderobă deja sa la ce îți dorești să-ți cumperi nou:

Pasul unu este să pornești de la o singură piesă de bază și ”croșetezi” în jurul ei. În cazul meu a fost fusta neagră, la care am pus, pe rând, fiecare bluză și colanții.

În cazul vostru poate fi o bluză, la care puneți, pe rând, fustă, blugi, colanți, pantaloni mai eleganți. Sau poate fi o pereche de blugi mai funky la care puneți diferite bluze sau rochițe mai scurte. Practic, odată ce ați identificat piesa centrală, posibilitățile devin nelimitate.

Pasul doi este să identificați accesoriile – atât bijuterii, cât și poșete sau șaluri și pantofi. Eu am asortat atât poșeta mea nouă de la Tanna, cu motive tradiționale, cât și o poșetuță vintage, aurie, luată de la Love Yard Sale. Pantofii au rămas aceiași, pentru că la capitolul acesta, prefer super-mega-minimalismul. (pentru că îmi găsesc extrem de greu încălțăminte 😀 )

Pasul trei este să creați măcar o singură ținută care să iasă un pic din zona voastră de confort sau să nu semene cu ce purtați voi în mod obișnuit, adică să fie ceva mai trăznit. Pentru mine asta a fost să pun colanți de piele la fustă. M-am simțit un pic stânjenită inițial, apoi am realizat cât de confortabilă este această ținută, mai ales că eu detest dresurile (mereu am senzația că mă mănâncă sau mă strâng).

Am purtat ținutele astea la tot felul de evenimente și una dintre ele va fi aleasa și de Revelion, desigur, chiar dacă îl voi petrece acasa 🙂 Voi cu ce vă îmbrăcați, de obicei, la petrecerile de sărbători?

4 Replies to “Garderoba capsulă pentru Revelion și alte petreceri”

  1. Foarte frumoase si inspirate alegerile! Si o idee foarte buna, la care ma voi gandi si eu pt la anul, poate chiar mai devreme de revelion, ci si pt alte mici petreceri/evenimente ale copiilor. Si eu aleg tot fusta/pantalonii ca piesa de baza, pt ca imi place ca in poze sa fie ceva schimbat, si de cele mai multe ori, eu cel putin, observ pt prima data bluza/partea de sus. Va doresc un an plin de ceea ce va doriti si, bineinteles, multa inspiratie pt noi, cititorii 🙂

  2. Laura, felicitari, esti absolut minunata! iti sta tare bine asa mai slabuta si ti-ai schimbat stilul. Si iti sta grozav! Te felicit si pentru tot ce realizezi, aici pe blog dar si in afara lui. Iti doresc sa aveti un an si mai bun, rabdare si bucurie cu si pentru copii!

  3. Iti sta foarte bine si m-ai inspirit. Nu se vad colantii, as fi vrut sa vad cum stau la aceasta fusta, dar imi imaginez :). La multi ani!

  4. Colanti cu diverse modele si materiale iti recomand de la Tchibo. Petrecere frumoasa de Revelion!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.