Cadou de 8 martie cu balerină: tablou pirogravat și decorat cu licheni

Una din părțile proastei ale faptului că debarasezi în continuu în casă este faptul că atunci când ai nevoie de unele dintre obiectele donate, nu le mai ai 😀 Așa am pățit eu cu acest proiect, un tablou cu licheni, pentru care îmi trebuia inițial o ramă foto.

Prima idee a fost să imprim balerina pe carton, să îi lipesc fustița din licheni și apoi s-o pun într-o ramă foto neagră de la Ikea. Dar ia ramele de unde nu-s, că îmi aduc aminte că le-am dat la un moment dat.

Apoi am imprimat balerina pe carton dar parcă ceva nu se lega, lichenii (deși vopsiți) erau ceva mai natural pe când cartonul era nefiresc de alb, mai ales ca fundal pentru silueta neagră a balerinei.

Și așa mi-am adus aminte că mai am plăci simple de lemn de la Lasecraft și aparatele mele de pirogravură. De la ideea inițială la realizarea finală, proiectul a trecut, mai de voie, mai de nevoie, prin diverse etape, când am mai adăugat câte ceva.

De exemplu, floarea și acel 8 martie înghesuit acolo sunt făcute ca să ascundă o pată de indigo. Nu arată prea grozav în aspectul general al tabloului, dar nici să o iau de la capăt nu am avut chef 😀

Dar, să trecem la treabă:

Materiale tablou pirogravat și decorat cu licheni

Placă subțire din lemn pentru pirogravat, aparat sau creion de pirogravat, licheni stabilizați, pistol de lipit cu silicon fierbinte (sau Silipici), șablon balerină, coală indigo, creion, panglică subțire.

Mod de lucru

Se imprimă conturul balerinei. Eu am căutat pe Google, puteți alege orice model. Se pune coala de indigo peste placa de lemn și deasupra se așază șablonul. Se conturează cu creionul.

Se îndepărtează colile de hârtie și de indigo și se pirogravează silueta. Eu am adăugat diverse decorațiuni la body și am încercat să desenez și niște umbre, dar nu sunt așa pricepută, așa că nu a ieșit chiar ce mi-am imaginat eu.

Se taie și se potrivesc lichenii acolo unde ar fi trebuit să fie fusta. Se lipesc cu pistolul cu silicon, având grijă când apăsați pe ei, să nu vă ardeți la degete. Eu mi-aș fi dorit să pun mai mulți licheni și nu știam cum, așa că am mai pus un buchețel mic și în mâna balerinei.

Se adaugă o bucățică de panglică și o fundă în talie. Eu am mai pus două bucățele mici de panglică și la bretele. Și dacă era după Eliza mai puneam și prin alte părți, plus niște jumătăți de perle adezive, dar noroc că nu le-am găsit pe cele mici 😀

Pe spate lipiți o agățătoare pentru lemn sau o bucată de sfoară pentru ca tabloul să poată fi atârnat.

Mai am câțiva licheni, mi-a dat o prietenă câțiva și aș mai face niște tablouri, dar să văd cum reușesc, poate încerc ceva pentru Paște, că tot mi-am luat la un moment dat, tot de la Lasercraft, niște blankuri pentru rame foto și diverse decorațiuni în formă de ouă 😀

Dacă vă plac balerinele, să știți ca la mine pe blog găsiți o mulțime de idei cu balerine, scrise pe vremea când Eliza începuse să facă balet. Am idei de petreceri cu balerine, felicitări, tablouri, fustițe și câte și mai câte. Dacă dați căutare pe blog după ”balerine”, o să găsiți foarte multe idei!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.