Aperitiv cald cu brânză de capră, legume și prosciutto

Ce-mi place când gătesc după propriile mele rețete 😀 Acum foarte mulți ani (în 2009) publicam o rețetă de ciabatta cu legume la cuptor, pe care mi-a arătat-o blogul într-o zi la Articole similare. Și m-am gândit s-o refac, doar că un pic diferit de data asta. Și să fac o poză mai drăguță 😀 Dar, hei, era 2009, lumea încă nu punea accent așa de tare pe poze, ci mai mult pe rețeta în sine.

Pentru că am primit zilele trecute un pachet generos cu lactate de capră de la La Colline și aveam în casă un rulou mix din brânză de capră cu vacă care devine ușor tartinabil când stă la temperatura camerei, am decis să fac într-o dimineață pentru micul dejun niște aperitive calde cu legume, peste care am pus și prosciutto.

Ruloul mix e de departe preferatul meu, e atât de cremos și de bun, că atunci când desfac unul, nu există să mai și rămână ceva 😀

Puteți lăsa rețeta vegetariană, ca în varianta ei originală, dar eu aș pune prosciutto peste orice și chiar mi s-a părut că îi dă un gust delicios.

Ingrediente: pâine, de preferat de secară sau integrală (eu nu am avut în casă decât pâine albă la acel moment, dar nu o recomand), un rulou mix La Colline, ardei gras de culori diferite, 1 dovlecel mic, ceapă roșie (eu am uitat de ea), un strop de ulei, condimente după placul vostru (eu am pus puțin cimbru uscat și puțin busuioc proaspăt), prosciutto.

Ardeii se taie în bastonașe, iar dovlecelul în felii subțiri. Dacă aveți și ceapă, o tăiați ”julien”. Se pun într-o tavă, se presară plantele aromatice și un strop de ulei, se amestecă și se dau la cuptor până se înmoaie ușor.

Pâinea se prăjește la prăjitor (eu am copt-o un pic în cuptor, după ce am scos legumele), se unge cu brânza și se presară deasupra amestecul de legume. Prosciutto se rupe bucăți și se pune deasupra.

Și gata, poftă bună! E un mic dejun excelent. Vă recomand să faceți mai multe pentru că vor dispărea de pe masă cât ai zice… ”brânză de capră”!

3 Replies to “Aperitiv cald cu brânză de capră, legume și prosciutto”

  1. Iubesc rețetele tale, Laura! ❤

    1. Laura Frunză says: Reply

      Multumesc mult! Stai sa o vezi pe ultima pe care o mai am de postat cu branza de capra. Teoretic voiam sa renunt fiindca tin cura de slabire dar cand am facut reteta aia, nu m-am putut abtine, pur si simplu si am infulecat vreo cateva… rezultate obtinute 😀

  2. Ce buna idee!Multumim!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.