Ședință foto aniversară la 12 ani: o balerină la Paris

Dacă sunteți cititori mai vechi ai blogului, probabil știți că, de obicei, petrecerile sau aniversările Elizei au câte o tematică, în funcție de pasiunile ei de la acel moment. Prima ei mare petrecere a fost cu balerine, apoi am mai avut cu Sofia I, cu Frozen, cu Elena din Avalor, cu Soy Luna. Anul acesta, am făcut un cerc complet și ne-am întors la prima ei pasiune, cea pe care n-a uitat-o niciodată: baletul.

Doar că nu am putut face petrecere, așa că am ales, în schimb, varianta unei ședințe foto cu tema Ne vedem la Paris, noul ei serial de suflet de pe Disney Channel.

Pentru cine nu știe serialul, Ne vedem la Paris este despre o tânără pe nume Lena, o prințesă balerină rusoaică din 1905, care călătorește înainte în timp, în zilele noastre (2018, mai exact) și devine elevă la o școală prestigioasă de dans din Paris.

Nevoită să se adapteze la o lume cu totul nouă, Lena este prinsă între dorința de a se întoarce acasă și plăcerile lumii moderne. Își face prieteni noi, descoperă telefoanele smart, pizza și hip-hop-ul. Cumva, dilema asta a Lenei e și dilema preadolescenților noștri: să rămână prinși în simplitatea copilăriei sau să meargă înainte, spre adolescență, să descopere lucruri și experiențe noi, chiar dacă totul pare înspământător?

Nici nu-i de mirare că Elizei îi place atât de mult serialul, în fond conține trei dintre temele care îi plac cel mai mult: baletul (și dansul în general), Parisul și dramele adolescentine 😀 Îmi aduc aminte că am comentat odată la un serial de-al ei (mă mai uit și eu la câte un episod când mai prind) că dacă oamenii ar comunica altfel unii cu alții, nu s-ar mai întâmpla toate astea și mi-a răspuns că nu știu absolut nimic despre drame și iubire 😀

Și pentru că noi două nu ne-am mai pozat de mult împreună, am acceptat provocarea Disney de a face o ședință mamă-fiică, mai mult fiică decât mamă, că deh, camera o iubește pe Eliza mai mult decât pe mami și viceversa! 😀

Am ales un loc superb care să ne ducă cu gândul la Paris (și unde eram sigură că la ora aia nu va mai veni nimeni altcineva și așa a și fost – am fost singurele persoane de acolo) și ne-am îmbrăcat în două costume de balet minunate, cu fuste fluide și body strâns pe corp, din alea menite să te facă să te simți elegantă și grațioasă (și slabă 😀 ).

Le-am combinat cu elemente moderne (ca la Lena cu pasiunea ei nou-descoperită pentru hip-hop), precum gecile de piele și vesta de blugi făcută de mine pentru ziua Elizei de anul trecut, când n-a mai apucat s-o poarte. Am tăiat atunci o geacă veche de blugi, am strâmtat-o și am lipit pe ea modele termocolante cu flori și mesaje.

Eliza a fost foarte încântată de toată experiența. Îi mulțumim Cristinei Jilavu pentru răbdare și pentru fotografiile superbe. Când ai așa experiență de ziua ta, nici nu-ți mai trebuie petrecere, nu?

Voi cum ați serbat zilele copiilor în pandemie? Ce idei ați găsit ca să le faceți zilele de naștere frumoase si pline de surprize?

Iar dacă nu ați văzut niciun episod din Ne vedem la Paris, puteți recupera acum, pentru că al doilea sezon începe luni, 12 octombrie, pe Disney Channel de la 19.30 (aleluia, o oră perfectă pentru ca Eliza să-l poată vedea!). Trailerul e aici, ca să vă faceți o idee cu privire la conținut:

Detalii ședință foto:

Decor: Cereal Crunch Cafe Universitate

Ținute: Sansha București

Fotograf: Cristina Jilavu

9 Replies to “Ședință foto aniversară la 12 ani: o balerină la Paris”

  1. Adina Scîntei says: Reply

    Sunteți frumoase tare ❤️. La mulți ani, Eliza!

    Frumoasa ideea și tema, mă pregătesc și eu cu idei pentru ziua fetiței, dar nu sunt hotărâtă. Noi nu ne uitam la televizor decât pe netflix, fiecare cu contul lui, o să mă uit și eu să văd cum e acest serial.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Cand e ziua ei si cat implineste? O sa povestesc in alt articol si de restul surprizelor Elizei 🙂

      1. Adina Scîntei says: Reply

        Împlinește 10 ani pe 3 decembrie. Aștept și restul articolelor să mă inspir.

  2. La mulți ani, Eliza! Sunteti amândouă foarte frumoase!
    Noi facem o ședința foto profi în fiecare an de ziua juniorului și avem două ipostaze pe care le repetam. Avem outfit-uri asortate si ies niște colaje foarte interesante.
    Ziua lui este în iunie, și în fiecare an aveam petrecere în curte. Anul acesta însă am mers câteva zile la mare și am făcut ședința foto acolo.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ce idee frumoasa si la voi! Noi de obicei nu prea facem sedinte foto de ziua ei, dar anul asta ambii copii au primit cadou sedinte foto. A lui Vlad a fost aseara. Abia astept sa vad si pozele lui!

  3. Decorul este superb 💜 Tot am zis că ajungem și noi acolo, dar numărul de cazuri ne-a cam ținut acasă. Voi arătați minunat 💜 Și este un lucru foarte bun că are în fiecare an altă pasiune. Abia nu te plictisești de Elsa an după an după an.

  4. Ce tare ideea si ce frumoasa experienta, Laura!
    Eu am traditia de la prima aniversare a Otiliei sa facem o sedinta foto in Parcul Mogosoaia. Luna aceasta ar trebui sa facem asta pt a cincea oara si mi-ai dat o idee cum sa personalizez putin experienta. 10x!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Cu drag! Asteptam pozele 🙂

  5. La multi ani!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.