Activități de iarnă și Crăciun 2020 – decorațiuni din plante presate

Eram sută la sută sigură că am scris deja despre aceste decorațiuni din plante presate, dar uite că n-am făcut-o. Adevărul e că, în ultima vreme, nici nu mai știu de mine.

Ba sunt ocupată până peste cap și nu am timp de nimic, ba nu am chef de nimic. Noroc că am apucat să fac câteva decorațiuni până acum, că altminteri nu mai făceam.

Am văzut aceste decorațiuni din plante presate pe blogul Little Pine Learners, unde au folosit carton reciclat și o chestie care se cheamă contact paper și pe care eu n-am găsit-o la noi încă. E o folie transparentă auto-adezivă care, probabil, ar putea fi înlocuită la noi cu folia pentru împachetat manuale care se găsește la rolă.

Eu am decis să fac altfel și o să vă descriu pașii în cele ce urmează.

Materiale decorațiuni din plante presate

O hârtie mai groasă sau un carton subțire într-o culoare neutră, folie de acetofan (cum sunt coperțile de la cursurile legate cu arc din facultate 😀 sau ferestrele de la ambalajele jucăriilor), un adeziv de tip prenadez, un Cercuitor sau forfecuță/bisturiu pentru hârtie, plante presate, un perforator.

Mod de lucru decorațiuni din plante presate

Din cartonul subțire se taie două cercuri cu exteriorul (conturul) de 1,5 cm lățime. Eu am folosit un Cercuitor, o unealtă pentru tăiat cercuri de la Daco, dar puteți trasa formele cu niște pahare și le puteți decupa cu o foarfecă sau un cutter.

Din acetofan se decupeaza 2 cercuri de dimensiunea exterioara a cercurilor din carton (sau o idee mai mici, cum vreți).

Se selectează plantele și se pun între cele două folii de plastic transparent, care se ung pe margini cu puțin adeziv și se lipesc între ele. Apoi se lipesc cele două discuri de carton pe o parte și pe cealaltă a părții transparente.

Se perforează o gaură pentru a putea să le agățați în brad. Eu n-am mai apucat să fac asta, de aceea nu o să vedeți gaura în poze.

Și pentru că mai rămăsesem cu niște cercuri (am testat cu un carton alb dar nu mi-a plăcut cum se vede), am făcut și o variantă cu niște celofan colorat în interior, în loc de plante.

Sunt absolut superbe și cu siguranță le voi găsi loc în cutia mea cu decorațiuni pe care le păstrez de la an la an, mai ales pe cea pe care mi-am făcut-o mie, cu flori de colț de cultură și lavandă. Noroc că toată vara am presat plante, așa că am avut cu ce să ne umplem decorațiunile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.