Binecuvântarea acestei ierni: blugii dublați cu polar pentru femei

Anul trecut recomandam pe vremea asta ținute de Revelion, acu dacă ar fi să recomand ceva, v-aș recomanda niște pijamale 😀 Glumesc, nici să nu vă treacă prin cap să vă îmbrăcați în pijamale de Revelion!

Chiar dacă suntem singuri acasă, hainele alea drăguțe trebuie și ele purtate, nu lăsate în șifonier, iar eu chiar mi-am luat și ceva nou pentru Revelion, o combinație de pulover cu bluză tare drăguță.

Dar… să revenim la titlul care v-a făcut să spuneți, probabil: ”eu nu mi-aș cumpăra niciodată așa ceva, mă fac să par grasă!” Da, o să vă recomand niște blugi care o să vă facă să păreți grase, dar pun pariu că măcar o parte dintre voi o să vă gândiți mai bine și o să-i treceți pe listă 😀

Pentru că sunt cei mai călduroși pantaloni pe care i-am purtat în viața mea! Când i-am scos din pachet, am simțit că tocmai am redescoperit apa caldă: blugi dublați cu polar!

Caut pantaloni dublați/termo pentru femei de ceva vreme. Dacă dai căutare pe Google, nu găsești decât variantele pentru copii (și ăia nu-mi vin, din păcate) și pe cei de la Bonprix. Nu știu dacă e serverul meu de vină, dar, în afară de colanții îmblăniți pe care am început să-i primesc ca reclamă pe Facebook după căutările astea, eu chiar n-am găsit blugi dublați cu polar în altă parte. Dacă există, dați-mi de știre, nu strică niciodată să ai mai multe opțiuni.

De ce am ales blugii dublați cu polar în loc să combin blugi obișnuiți cu diverse izmene sau să port pantaloni de ski:

  • urăsc pantalonii de ski în împrejurări urbane sau care nu sunt sporturi de iarnă. Nu pot să port pantaloni din ăia la o plimbare în parc, prin frig, sau la un târg de Crăciun sau într-un city break de decembrie.
  • nu suport să am mai multe straturi de elastic sau betelii în talie și să văd zece rânduri de încrețituri pe burtă 😀 Prefer un singur strat și bun.
  • au elastic în talie! Aleluia, nu mă mai chinui cu nasturi, mai ales dacă mai dau iama în slăninuțele de Crăciun :))) Dar au și variante cu nasturi pentru cine preferă varianta asta și dă pe la sală mai des decât mine.
  • sunt elastici și moi (cel puțin modelul cumpărat de mine), nu te simți de parcă ești îmbrăcată în pergament. Sunt mega confortabili, eu am stat și în casă cu ei și nu m-au deranjat deloc.
  • la Bonprix îi găsești în variante pentru siluetă joasă, tipică și înaltă. Deci gata cu scurtatul blugilor! Caută pe site să fie blugi termo dublați, că mai sunt și unii termo fără căptușeală. Nu pot să dau link direct, dar îi găsești tu. Ai grijă la mărime, eu am comandat un 38 pentru Eliza și era foarte mare, apoi am luat 36 pentru mine (care în mod normal am o talie de 38 și coapse de 36) și au fost perfecți, dar erau cu elastic în talie.

Unde îi poți purta:

  • plimbări urbane cu copilul, când ieși cu copilul la locul de joacă sau în parcuri.
  • la târgurile de Crăciun, când vrei și tu să te bucuri de un concert sau de coada la vin fiert dar te ia tremuratul 😀 Asta la anul, desigur. Anul ăsta, doar pe la tăiatul porcului în propria curte 😀
  • și dacă tot vorbim de propria curte, eu i-aș recomanda și pentru munci agricole ușoare prin gospodărie, dacă nu ți-e teamă să-i murdărești. Mă rog, n-aș da mâncare la porci în ei, dar pentru adus lemne, dat zăpada de pe alee, plantări de toamnă târzie etc eu i-aș folosi.
  • când pleci în city breakuri iernatice și plănuiești să faci pedometrul să explodeze cu numărul de pași. (dar nu uita să te îmbraci cu ei la aeropot, dacă ai doar bagaj de mână)
  • plimbări ușoare în natură pe vreme uscată. Pentru plimbări prin zăpadă nu foarte înaltă, combinați cu parazăpezi impermeabile, să nu vă udați în partea de jos. Pentru zăpezi mai mari sau drumeții pe munte, folosiți îmbrăcăminte adecvată, conform tipului de traseu și condițiilor meteo!

Pentru efect maxim, combinați cu un hanorac de polar și o bluză de corp din merinos. Eu am un hanorac dintr-un fel de polar buclat, e incredibil de călduros și plăcut la atingere, doar că lasă puf pe interior. Cred că trebuie spălat, eu l-am îmbrăcat direct din pungă, ceea ce nu prea fac de obicei.

În picioare am niște teniși din piele întoarsă, îmblăniți, luați peste șosete cu 41% merinos. Sunt buni pentru vreme uscată, fiind piele întoarsă, nu recomand pe vreme umedă nici măcar dați cu spray de impermeabilizare (eu i-am dat pe ai mei dar tot nu i-aș scoate afară pe zăpadă sau ploaie, mai ales că sunt negri și s-ar vedea orice urmă pe ei).

  • Bluza de corp din merinos e cumpărată mai demult din Decathlon, de pe site, înțeleg că în magazinele fizice nu s-ar găsi. A costat sub 100 de lei, nu mai știu exact, în jur de 80 de lei, poate? Nu mai găsesc modelul meu pe site, dar dacă dați căutare după bluză merinos aveți mai multe variante. Eu tocmai mi-am comandat și maioul merinos de la ei, cadou de Crăciun de la mama 😀
  • Șosetele cu 41% merinos sunt dintr-un magazin de șosete pe care l-am găsit întâmplător pe Facebook, se cheamă Pirin Hill, au și site și magazin fizic în zona Vitan (București). Șosetele au costat 16 lei perechea și chiar sunt călduroase (gama Merino Warm). Eu am luat patru perechi pentru mine și Eliza, o pereche pentru soț plus câteva de dat cadou 😀 Sunt niște cadouri foarte ok pentru oamenii pretențioși!

Și gata, ținuta de vreme rea e completă și te va ține câțiva ani, pe puțin, dacă îngrijești cum trebuie toate piesele!

Îmi pare rău că n-am poze mai drăguțe, voiam ceva chic urban, dar pe vremea și vremurile astea, cam greu de obținut asemenea efect. Pe viitor promit să fac poze mai glamuroase! 😀

Notă:

Atât blugii cât și hanoracul sunt cumpărate de mine, din banii mei 😀 Încălțările și câteva produse pe care le-am returnat pentru că nu ni s-au potrivit au fost achiziționate pe baza unui voucher primit cadou de la Bonprix. Am vrut neapărat să vă recomand blugii pentru că știu că o să facă multe femei fericite 😀

7 Replies to “Binecuvântarea acestei ierni: blugii dublați cu polar pentru femei”

  1. Aaaaaah, din aceeasi categorie eu am niste colanti captusiti (sau dublati) cu pluș. Intr-adevar imi fac picioarele un pic mai butucanoase, dar nu-mi pasa pentru ca-mi pot purta fustele si rochiile si in timpul gerului berlinez. 😀

  2. si eu mi-am luat niste colanti termo de la lidl si nu mai ies din ei :).M-am uitat si dupa blugi, foarte bine mi-ar prinde o pereche, dar nu mai au marimea mea.
    multumim de recomandari, foarte utile, mai ales pentru frigurosi ca mine

  3. La cat sunt de friguroasa, mie mi-ar prinde bine. Orice haina daca stii cum s-o asociezi nu face pe nimeni gras. Eu jonglez cu volumele si dispare aspectul de carnat :))

  4. Eu am multi colanti si blugi termorezistenti de la Uniqlo (Heatech). Sunt subtiri dar tin super cald. Ii recomand, cred ca livreaza si in Romania.

  5. Mi-ai facut un dor cumplit de Iasi cu pozele tale. Sunt friguroasa asa ca pentru mine e mai important confortul termic decat faptul ca o sa par grasa. 🙂

  6. si eu mi-am luat niste dresuri groase, cu polar, le spun termorezistenti, fara sa dea nici volum la corp (nu ca mi-ar pasa pt cei 3-4milimetri adaugati pe picioare, sa vedeti cat adauga prajiturile facute de noi in carantina 😀 ).
    Altfel iarna nu port blugi. Pantalonii reiat tin f. cald.

    1. Eu nu port fuste iarna la plimbare nici cu mama dresurilor :)))) Doar cand ma duceam pe la evenimente mai luam fusta si dardaiam pana acolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.