Cărțile lunii iunie 2021 – lifestyle și romance

Destul de puține cărți și luna trecută, pe una am terminat-o chiar pe 30, că altfel mă făceam de râs 😀 Am avut foarte mult de lucru și nu prea am avut timp de citit, momentele în care chiar am citit sunt momente furate, pentru că altfel chiar nu aveam când. Am și alte cărți începute, dar cu care nu avansez deloc sau avansez greu sau n-am dispoziția necesară pentru ele.

Pentru luna iulie mi-am propus să citesc mai multe cărți de non-ficțiune din zona mea de interes (despre adolescenți) și chiar am adunat câteva foarte bune, doar timp și elan să fie 😀

N-are stofă de iubit, Penelope Ward, editura Litera

Aveam un blocaj al cititorului, așa că am luat cartea asta din bibliotecă într-o zi de week-end când eram supărată și nu aveam chef de citit ceva mai serios. Este o carte din aia ușurică, bună de citit când te plictisești și vrei ceva să-ți ocupi timpul în afară de dat scroll pe social media. E genul de carte în care nu se întâmplă nimic rău cu adevărat, personajele aparent negative se dau pe brazdă, iar personajele pozitive (care au trecut cândva prin lucruri rele, dar nu tre să ne complicăm noi existența să citim prea multe detalii despre asta) sunt răsplătite pentru virtuțile lor.

Dacă n-ar avea și vreo câteva scene de sex destul de explicite, ar putea fi foarte bine o carte creștină despre cum ești răsplătit dacă ai suficientă răbdare și dai dovadă de sacrificiu de sine 😀 Singura chestie care mai salvează un pic cartea e faptul că protagonista are un bebeluș cu sindromul Down și se abordează mai multe chestii legate de asta (întârzierea în dezvoltare, felul cum e privit de ceilalți etc)

Volumele 2 și 3 din seria Bridgerton: Vicontele care mă iubea și Oferta unui gentleman, editura Litera

Da, citesc și romance, nu mi le trec întotdeauna pe Goodreads, dar când prind câte una, o devorez 😀 Cărțile din seria Bridgerton sunt exact așa cum v-ați aștepta, mai ales dacă ați văzut serialul. Deși, citind cărțile, îmi dau seama că nu mi-a plăcut felul în care serialul a întruchipat personajele, îmi plac mai mult în cărți.

Bucuria de a avea mai puțin, Francine Jay, editura Litera

Deși ai putea crede că n-ai ce să mai citești nou, după ce ai citit deja câteva cărți despre minimalism, să știți că fiecare carte și fiecare autor vine cu viziunea lui și, astfel, putem găsi idei cu care să rezonăm mai bine sau lucruri care să se potrivească mai bine stilului nostru de viață.

De ex, Francine Jay abordează mai bine problema familiilor și a lucrurilor copiilor, decât ceilalți autori pe care i-am citit. Stilu ei, însă, a fost cam sec, am avansat greu cu ea, poate și pentru că e fontul foarte mic și subțire și nu puteam citi seara. Am făcut, fără să vreau, comparația între Jamie Oliver și alți bucătari mai puțin carismatici, și exact așa am simțit diferența între Marie Kondo și cartea de față.

Un fragment care mi s-a potrivit mănușă: ”Încercând să adoptăm un stil de viață minimalist, trebuie să facem față tentației de a recrea lumea din afară în locuințele noastre. În loc să cumpărați și să întrețineți echipamentul necesar pentru un cinematograf, o sală de gimnastică sau o curte ca în stațiune, mergeți la cinema, la alergat în parc ori la piscina din cartier. Astfel, vă puteți bucura de aceste lucruri fără să vă aglomerați spațiul personal și fără să vă faceți griji cu privire la tot felul de detalii funcționale.”

Un moment magic, Kristin Hannah, editura Litera

Julia Cates, un medic psihiatru celebru este pusă la zid de presă pentru că nu a intuit faptul că o pacientă va deschide focul asupra altor copii și îi va ucide. Ellie Barton este sora de care s-a înstrăinat Julia, complet diferită de aceasta, și, în prezent, comandantul local de poliție. Într-o zi, din pădure apare o fetiță cu semne evidente de abuz fizic asupra ei, non-verbală, complet sălbatică. Ellie cere ajutorul surorii ei, care se întoarce în orașul natal pentru a încerca să afle mai multe despre copila găsită. Cele două femei fac echipă pentru a desluși misterul din jurul fetiței care le dă amândurora viețile peste cap.

Am citit-o repede pentru că eram curioasă cu privire la deznodământ, dar nu a fost foarte convingătoare. Nu e chiar o lectură de vacanță, pentru că subiectul copiilor dispăruți și abuzați e foarte apăsător dpdv emoțional, dar e o carte care se citește destul de ușor.

4 Replies to “Cărțile lunii iunie 2021 – lifestyle și romance”

  1. Eu am citit toate cartile din seria Bridgerton si preferata mea e cea dedicata lui Colin. Scenele de sex din cartile astea mi se par exagerate, stupide si inutile. Am citit mult romance de cand cu pandemia, probabil din cauza stresului in care ne afla cu totii. Am descoperit niste autoare din SUA (Sherryl Woods si Debbie Macomber) ale caror carti au fost transformate in seriale de Hallmark. Dupa multi ani de citit non-fictiune am simtit nevoia sa ma refugiez intr-o realitate fictiva si pasnica.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Pe Sherryl Woods o stiu si eu, e autoarea seriei Chesapeake Shores, din care am vazut pe Netflix vreo trei sezoane (cred, m-am plictisit la un moment dat). Debbie Macomber imi suna familiar, cred ca Hallmark a facut un film de Craciun dupa una dintre cartile ei. Cea dedicata lui Colin e cea cu Penelope, nu? N-am apucat inca s-o citesc.

  2. Da, cea dedicata lui Colin e cea cu Penelope.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.