Activitate practică pentru copii: puzzle din cofraj de ouă

Uneori îmi salvez tot felul de filmulețe pe Facebook, cu gândul că voi face cândva rețetele și activitățile din ele. În general, însă, asta se întâmplă în cam 1 din 100 de cazuri! Dar de data asta mi-a rămas în minte ideea și am pus-o în practică, fără să mai verific video-ul original, să văd că puzzle-ul avea și un suport 😀 Noroc că l-am căutat din nou ca să dau sursa și am văzut că piesele se montează pe un cofraj-suport.

Aici vedeți clipul original: The Dad Lab DIY Egg box Puzzle for Kids.

Iată cum ne-a ieșit nouă:

Materiale pentru puzzle:

două cofraje de 20 sau 30 de ouă, vopsele cu putere de acoperire mare (am folosit acrilice și tempera), pensule, un cutter ascuțit.

Mod de lucru:

Se ia unul dintre cofraje și se decupează în piese cât mai diferite. La mine nu au fost chiar toate diferite, deși am vrut să mă inspir după un joc din ăsta similar, din plastic. Puteți marca decupajele cu o carioca, eu n-am reușit, pentru că nimic nu scria pe cartonul de ouă.

Fiecare piesă se vopsește într-o culoare diferită. Eu am mai și combinat, că mov nu aveam, și l-am produs din roșu+albastru+alb. Vlad m-a ajutat la partea cu vopsitul, deși el le mâzgălea așa, în mare, apoi zicea: “Mami, umple tu restul!”

Evident, oricât de atenți am fost, Vlad tot a mânjit o pernă de acrilice și și-a dat puțin și pe cămașa nouă (e în etapa ”cămăși” acum, prin casă, pe la grădiniță, vrea doar cămașă). De mâini și față nu mai zic. Noroc că masa am protejat-o cu un carton de la un colet, dar cred că tre să-mi fac stoc de mușama pentru măsuța lui de lucru, e mai sigur. Și de șorțulețe pentru pictură 😀

(Deși, oricât l-aș proteja pe Vlad și casa din jur, tot va găsi el un loc pe care să-l umple cu vopsea 😀 )

Revenind la puzzle-ul nostru: am lăsat peste noapte să se usuce și a doua zi era gata de joacă!

Vă puteți juca cu acest tip de puzzle în mai multe moduri. Fie le dați copiilor piesele să îl facă de la zero, fie poziționați dinainte una sau două piese și ei să-l continue (de fiecare dată altele). Totul depinde de vârsta și de răbdarea copiilor. Dacă aveți cofraje de ouă, puteți face mai multe, cu piese de forme și culori diferite, doar să nu uitați să le marcați cumva pe spate să știți de la ce set e fiecare piesă.

E o activitate foarte bună și pentru grupele de grădiniță, chiar acum ceva vreme mi se plângea cineva că are copii în grupă care distrug piesele de puzzle și că nu mai are niciun puzzle intact. Dacă aveți în grupă copii care încă învață cum să se joace cu jucăriile comune, atunci niște puzzle-uri din acestea (cu variante simplificate, eventual, sau cu forme geometrice) sunt numai bune pentru ei.

Alte idei cu cofraje de ouă

Flori din cofraje de ouă

Coroniță din cofraje de ouă

Suport pentru ouă de Paști

Tablou din cofraje de ouă

Felicitare cu ceșcuță de ceai (făcută tot de mine pentru blogul editurii Diana)

Mașină de pompieri din cofraje de ouă (pentru blogul editurii Diana)

2 Replies to “Activitate practică pentru copii: puzzle din cofraj de ouă”

  1. Super idee. Cât despre acuarele, am văzut în Kaufland niște sticluțe în culori neon de toată frumusețea (14 – 15 lei – setul de 3 culori).

    1. Laura Frunză says: Reply

      O sa le caut, multumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.