Există rochia perfectă? Convingeri limitative când îmi cumpăr o rochie

Prin aprilie anul acesta, am vrut să mă pregătesc pentru vară și să-mi cumpăr și eu o rochie mai deosebită, pentru ziua mea. Am deschis mai multe site-uri și am căutat până m-au durut degetele de la scroll.

Și am început să elimin:

  • nu port imprimeuri puternice sau prea mari
  • nu port bej, galben, maro, nuanțe prea intense, nu vreau nici albă că se murdărește
  • să n-aibă elastic în talie
  • să nu fie nici prea cambrată, că deh, degeaba-s mărimea 36 la umeri dacă în talie ajung binișor și la 40 😀
  • să nu fie prea scurtă
  • să nu fie lungă sau midi pentru că nu port tocuri și arată dubios la sandale cu talpă joasă
  • musai să aibă decolteu, nu port chestii la baza gâtului sau care se încheie până în gât. De preferat decolteu în V.
  • să nu aibă mâneci lungi.
  • să nu fie dintr-un material gros, sufocant și nici ceva care se face urât la spălat.
  • să nu fie prea pretențioasă
  • să nu fie plisată
  • să nu fie gen sarafan
  • fără mâneci fluture sau ceva larg ce-ți bagi în ciorbă când te întinzi după pâine 😀 Și nici mâneci bufante.
  • să nu fie cu bretele sau fără mâneci. Deh, au început să atârne chestii pe antebrațe.
  • să nu fie petrecută sau cu partea de sus ”parte peste parte”, că fac ce fac, și ajung cu ”părțile” pe afară 😀
  • să nu fie de blugi, prea îmi aduce aminte de anii 90
  • fără funde și volane
  • să nu arate a rochie de plajă, dar nici a rochie de seară. Și nici a rochie de ”mă duc la birou pentru o ședință importantă”
  • să fie confortabilă, să mă simt bine în ea, să meargă la adidași.
  • să fie, pe cât posibil, dintr-un material sau o combinație de materiale naturale.
  • să nu fie stil boho sau etno.

Cam restrictive condițiile mele, nu? 😀 În cele din urmă, după ce am încasat niște bani pe o traducere, m-am decis să-mi fac o bucurie și mi-am comandat o rochie de in pe site-ul Verlinne, pe care îl urmăream de multă vreme. Nu a fost rochia 100% perfectă (oricum i-am rugat s-o modifice și să scurteze mânecile, nu așa era modelul lor de pe site), pentru că mi-ar fi plăcut mâneca și mai scurtă sau cu manșetă (am purtat-o cu mânecile suflecate de cele mai multe ori) și am greșit eu când am dat lungimea, trebuia o idee mai scurtă, dar a fost o rochie minunată pentru vară.

Am purtat-o de atâtea ori, încât arată de parcă o am de cinci ani, nu doar de jumate de an 😀 Dar e incredibil de confortabilă și adecvată pentru nenumărate ocazii: am purtat-o și în excursii, și în oraș, și în context mai elegant (accesorizată cu perle) și la drum lung cu mașina, pentru că nu transpiram așa rău ca în alte haine, a fost cu mine peste tot în bagaj, la mare și la munte și în oraș!

Am scotocit prin Google Photos până am găsit câteva poze cu mine îmbrăcată cu ea, nu sunt poze perfecte și de cele mai multe ori eu eram aia din spatele camerei foto, așa că n-am foarte multe poze cu mine. Dar vreau să vă arăt cum puteți trece, efectiv, un anotimp, cu doar două, maxim trei ținute, în cazul meu două rochii de in și o combinație fustă + tricouri de in.

Aici e la prima purtare, în mai, la scurt timp după ce am achiziționat-o, eram într-un parc în București.

Tot în mai, spre sfârșit, la mare:

În iunie, evident de ziua mea, că pentru asta o luasem.

Tot în iunie, la spectacolul de balet al Elizei (aici se vede mâneca suflecată, dacă o lăsam prea lungă mă ducea cu gândul la o uniformă de asistente medicale).

Tot iunie, de Rusalii, acasă la o prietenă, la ”spălatul picioarelor” (am povestit despre această tradiție pierdută aici, dacă sunteți curioși)

În iulie, la Oradea, într-o vizită prin oraș. Aici în poză sunt la Casa Darvas-La Roche, despre care am scris aici.

Tot în iulie, la Peleș, de ziua mamei mele.

Apoi o ultimă poză din august, după aia nu am mai găsit poze, deși am purtat-o până spre final de septembrie.

Am ajuns la concluzia că rochia mea perfectă ar fi cam așa: cu nasturi în față, mâneci scurte cu manșete, guler din acela lung care se prelungește în V, cordon în talie, material natural (in, de preferat), la culoare nu m-am decis încă, dar mi-ar plăcea un vișiniu frumos sau bleumarin sau poate tot verde, lungime până la genunchi. Poate o să-mi încerc norocul la vară să mi-o fac pe comandă la cineva, știți ateliere unde se lucrează frumos rochii pe comandă?

Voi aveți o astfel de rochie perfectă? Cum arată ea? Care sunt criteriile voastre pentru achiziția unei rochii?

9 Replies to “Există rochia perfectă? Convingeri limitative când îmi cumpăr o rochie”

  1. Bună! În timp ce citeam articolul ma gândeam ca potrivita ar fi o rochie tip cămașa, și am nimerit oarecum. În acest gen, rochii tip cămașa sunt pe site-ul/magazinul pineberry. ro. Nu am comandat de la ei, dar îmi place ideea și ce am văzut pe site.
    O zi frumoasa și mulțumim pentru inspirație!!

    1. Am probat rochiile Pineberry si nu mi se potrivesc. In plus mi-as dori ca gulerul sa nu fie tip camasa, ci sa se duca spre revere.

  2. La mine tinuta perfecta e cea in care ma simt bine. Nu mai port rochii de foarte multi ani, doar la evenimente deosebite (nunti botezuri, etc…care au cam disparut din peisaj acum). Dac[ ma gandesc la cum ma ]mbrac as putea zice ca e o uniforma: pantaloni de stofa si tricuri cu model sau bluze.
    Imi place rochia ta ca e atat de versatila si se potriveste in atat de multe ocazii. Iti sta foarte bine cu ea.

    1. Spre pantaloni care nu sunt blugi vreau sa ma indrept si eu, parca nu mai suport blugii, nu ma mai simt confortabil in ei.

      1. Am vreo 20 de ani in care nu am purtat blugi. Mi-a luat anul trecut o pereche subtiri pt plimbarile la padure, zic eu ca sunt mai rezistenti decat treningul.

        1. Uau ce culoare frumoasa are rochita aleasa de tine. Îți stă foarte bine cu ea , in toate contextele.
          Eu iubesc sa port haine pe care nu le mai are nimeni, am o astfel de rochie de bumbac pe care o port de doi ani în toate anotimpurile, este foarte versatila.
          Este creată de @trucouture , ei lucrează doar cu țesături naturale și au multe creații pe care nu le găsești în aceeași variantă de doua ori.

  3. Zici ca am scris eu criteriile enumerate mai sus. Eu mai fac rabat si imi mai iau si cate o rochie parte peste parte pentru ca in ultimii ani am fost ba insarcinata, ba am slabit, ba am alaptat. Te-ai uitat pe rochiile Pineberry?

    1. Da, am si probat acu doi ani cand ma pregateam pentru evenimentul Red Carpet pentru Super Eroi, am purtat atunci o camasa Pineberry pentru ca rochiile nu-mi placea. In primul rand, nu-mi plac imprimeurile, iar in al doilea rand nu-mi place cum se asaza la umeri pe mine. Sunt cam țepene, nu se muleaza pe corp.

  4. Imi place mult culoarea rochiei, e o nuanta de verde tare frumoasa.
    S-o porti sanatoasa in continuare!
    Rochia preferata ar trebui sa fie asa: lunga pana la glezne, cu talie inalta (care sa nu fie marcata prin cordon sau curea, ci numai din croiala), cu un aspect usor vaporos, dar dintr-un material mai plin si moale, care sa nu fie fin (ca se lipeste de corp); daca materialul e usor elastic, e bonus; sa aiba maneci lungi sau trei sferturi; un imprimeu discret, (de preferat) neuniform, cu flori finuţe; si un decolteu cuminte, in V.
    Am doua rochii care se apropie mult de aceasta descriere, singurul lucru pe care l-as schimba la ele ar fi culoarea (predomina negrul, iar eu am purtat mult negru in ultimii ani si cred ca m-am saturat un pic).
    Rochiile le-am cumparat online, de la Reserved. Din pacate nu sunt dintr-un material natural, ci din poliester, dar se asaza frumos.
    La Reserved sunt tot felul de stiluri, in general haine largi si moderne; insa din cand in cand mai apare si cate ceva pe gustul meu. Marimile sunt usor diferite (cand comand aleg o marime mai mica cu una, chiar doua masuri)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.