Acidul hialuronic: cel mai bun prieten al femeii de peste 40 de ani

Prin decembrie anul trecut, am participat la un concurs pe pagina de Instagram a actriței Ioana Ginghină (s-o urmăriți, are și conținut fain și mai postează și concursuri din când în când) și am câștigat o ședință de mezoterapie la un cabinet de estetică din București: cabinet Dr Daniela Diveică.

M-am programat pentru luna ianuarie și m-am dus plină de elan, mai ales că eu am un ten foarte uscat și, deși folosesc produse hidratante și seruri cu acid hialuronic și mă hidratez și pe interior suficient, în sezonul rece nu reușesc să scap de uscăciunea feței.

Tratamentul câștigat la concurs se numește mezoterapie și constă în injectarea de acid hialuronic în concentrație mare sub piele. Pentru cine nu știe, acidul hialuronic este responsabil de menținerea țesuturilor hidratate și elastice. Acidul hialuronic se găsește în mod natural în piele și cartilagii, dar, odată cu vâsta, începe să dispară sau să nu mai fie așa de eficient. De aia, după o anumită vârstă (în funcție de fiecare corp), avem nevoie să suplimentăm nevoia tenului de acid hialuronic, folosind creme, fiole sau tratamente injectabile.

În general, eu folosesc acidul hialuronic sub formă de fiole. Cel mai des, îmi iau aceste fiole cu acid hialuronic de la Gerovital, cu care fac o cură ocazională, timp de zece zile. Conținutul fiolei intră repede în piele și îl ajut cu masaj facial, fie cu rola, fie cu un mic aparat cu ultrasunete. În restul, timpului folosesc un ser, cu care mă dau și dimineața și seara, înainte de a aplica crema de față.

De data asta, însă, am beneficiat de un tratament cu acid hialuronic injectabil Volite. După ce am stat de vorbă și mi-a răspuns la toate întrebările și după ce asistenta m-a dat pe față cu o cremă anestezică, doamna doctor mi-a injectat acidul hialuronic în diverse locuri de pe față. Acul folosit este foarte fin (eu nu am fobie de ace), dar pentru cine are, s-ar putea să nu fie o alegere ideală 😀

Doamna doctor m-a avertizat că s-ar putea să mă învinețesc, dar nu mi s-a întâmplat decât într-un singur punct, primul loc injectat, la tâmplă. În rest, nu am avut nici măcar un semn, iar tenul mi-a arătat mai luminos, mai ferm și mai tânăr aproape imediat după aceea.

Efectul durează în jur de 8 luni, dar dacă tenul e mai uscat, poate ține mai puțin. Dacă aveți vreun eveniment special, e recomandat să vă faceți tratament cu minim 10 zile înainte. După tratament, nu se aplică machiaj timp de 24 de ore și nu are contraindicații de vârstă sau tip de ten.

În general, cred că femeile încep să se gândească la tratamente cosmetice mai complexe, odată ce trec de o anumită vârstă, dar realitatea e că îngrijirea tenului trebuie să fie ceva constant. Din păcate, nivelul de trai al multor femei din România nu permite asta, iar eu recunosc că la 20+ și chiar la 30+ nu-mi permiteam nici măcar o cremă mai scumpă, darămite tratamente de salon.

Când am postat prima oară despre mezoterapie pe pagina mea de Facebook, mi-a comentat cineva că vai, cum îndrăznesc să zic de bani sau dacă ne permitem sau nu astfel de lucruri, ca asta-i mentalitatea românească, dar acum sincer: dacă nu trăiești efectiv într-o bulă, cred că o să-ți dai seama că nu toate femeile au posibilitatea de a accesa tratamente cosmetice profesioniste sau produse de îngrijire premium.

Din fericire pentru mine, însă, buna mea prietenă Raluca de la Salon Tres Jolie Iași (și câștigătoarea premiului Cocoon, nivel Master, pentru cel mai bun tratament facial în 2019) m-a cadorisit de-a lungul anilor cu câte un tratament special și sunt convinsă că dacă arăt încă bine pentru vârsta mea, mare parte din merit este al ei (pe lângă un fond genetic bun). Dacă sunteți din Iași sau treceți prin Iași, s-o căutați, e nemaipomenită!

Voi ce experiență aveți cu acidul hialuronic? L-ați folosit? Sub ce formă?

8 Replies to “Acidul hialuronic: cel mai bun prieten al femeii de peste 40 de ani”

  1. Si eu am tenul mai uscat iarna – probabil se intampla asa din cauza frigului, a aerului uscat si rece, a vantului taios.
    N-am aflat pana acum de mezoterapie, iar dupa ce-am citit aici despre procedura … cred ca pentru mine e putin prea mult, o percep a fi cam invaziva.
    Am aproape 43 de ani, dar o sa raman la hidratare simpla, prin creme simple (nu antirid); in general folosesc si testez produse romanesti. Adesea au un pret foarte bun, dar nu acesta e criteriul definitoriu, ci faptul ca simt ca mi se potrivesc bine produsele romanesti.
    Folosesc un singur produs care contine acid hialuronic, e o crema pentru conturul ochilor de la Farmec:
    https://www.farmec.ro/crema-fermitate-contur-ochi?___store=default&gclid=EAIaIQobChMI7aG4_P219gIVBo9oCR371g4oEAQYASABEgL0T_D_BwE
    (iarna asta am alternat-o cu o alta crema, pentru c-am simtit nevoia sa pun o crema putin mai grasa – tot romaneasca, de la Apidava, foarte ieftina, dar care hidrateaza bine)

    1. Laura Frunză says: Reply

      O crema de contur ar trebui sa-mi iau si eu. Zona de sub ochi mi se pare cel mai uscata.

  2. Eu am inceput o cura de pastile-capsule cu acid hialuronic si complex de colagen de mai bine de o luna si chiar am observat ca nu mi se mai usuca fata.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ai un link pentru pastilele astea, te rog?

  3. Când nu beau destulă apă și dorm prost, îmbătrânesc zece ani într-o noapte.
    În rest, am avut de furcă foarte mult timp cu pb acneice, care au dispărut după o vizită la dermatolog și un tratament corect. Am rămas cu o sacoșă de fiole și pipete și seruri care-s recomandate cu venerație, dar despre care nu am ce spune de bine – mi-au iritat și încărcat mai rău tenul. Pentru mine, less is more când vine vorba de aplicat substanțe, se pare.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, depinde foarte mult de tipul de ten. Unele chiar nu suportă să fie încărcate cu produse cosmetice, în timp ce altele reacționează mai bine la crema și alte smacuri.

  4. Eu mi-am luat niste fiole, dar de la alta firma si mai beau colagen care contine si acid hialuronic de la Gradina Sanatatii. Mai folosesc acum unele creme de la Paula’s Choice. Sunt din ce in ce mai scumpe, dar imi mai cumpar varianta mini. Cele in varianta mare ajung destul de mult timp.

  5. pe mine doctorul m-a ghidat ca iarna sa beau apa mai multa dar si sa fiu atenta sa nu supraincalzesc casa si sa am aerul uscat ca nu ajuta tenul. A avut dreptate, e suficient o zi sa nu beau apa suficienta si se vede diferentza pe fata.
    Ca si Ina, am avut reactii de la prea multe chimicoase (alergii, inclusiv la hialuronic) asa ca raman la elementele de baza: somn bun, mancare buna, baut bine. Sanatatea imi ramane prioritate. Cine e fara probleme, sa profite, doar sa nu uitati ca se poate si fara, si ieftin, si sanatos, si fericit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.