La teatru: trei spectacole care m-au impresionat

Pentru că nu prea am călătorit nicăieri în ultima vreme, ne-am decis să realocăm bugetele pentru divertisment și cultură către teatru și asta am făcut în lunile februarie și martie, când am văzut două spectacole de teatru și un musical. Poze din sală n-am (că nu e voie să faci, dar și pentru că n-ar fi prea reușite), dar am poze cu mine din foaierul teatrelor care au și bar, nu-i așa că o să vă mulțumiți cu ele? 😀

Relație deschisă, Teatrul de Artă

În rolurile principale: Andreea Bibiri și Lucian Pavel

Subiectul: într-o căsnicie cu tentă abuzivă emoțional, un bărbat adulterin și o femeie cu multiple tentative de sinucidere decid (e mult spus decid, el impune, mai degrabă) să aibă o relație deschisă. Deși el este cel care a înșelat-o mereu, atunci când ea pare să-și pună viața în ordine și găsește o nouă dragoste, soțul intervine, gelos, și deznodământul este neașteptat. Povestea este spusă exclusiv din perspectiva ei

Am discutat zile întregi cu soțul meu despre spectacolul ăsta, eu luând apărarea soției și el a soțului (că deh, fiecare pe partea lui 😀 ). Ne-au plăcut ambii actori, dar jocul actoricesc al Andreei Bibiri este cel care ține tot spectacolul. Nu sunt decoruri deloc, recuzita e minimală, așa că toată piesa este susținută doar de jocul, vorbele și mimica celor doi actori care fac o treabă extraordinară. De altfel, Andreea Bibiri a luat și două premii pentru acest spectacol, semn că nu doar eu am apreciat prestația ei.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani (conține limbaj și scene cu conținut sexual, fără nuditate).

My Fair Lady, Teatrul de Operetă Ion Dacian

În rolurile principale: Ștefan Popov (=Henry Higgins), Mihaela Alexa (=Eliza Doolittle)

My Fair Lady este un musical celebru făcut după piesa Pygmalion a lui George Bernard Show. Dacă aveți peste 35 de ani e posibil să fiți familiari cu ecranizarea cu Audrey Hepburn și Rex Harrison în rolurile principale, care se difuza pe vremuri la televizor.

Subiectul se învârte în jurul profesorului Henry Higgins, care, în urma unui pariu cu colonelul Pickering se decide să dea lecții de fonetică unei florărese sărace și s-o învețe să vorbească corect, cu scopul de a o da drept aristocrată.

Spectacolul a fost superb, o reușită pe toate planurile: joc actoricesc bun, costume frumoase, decoruri, o orchestră bine pregătită. Dar mi s-a părut inadmisibil ca în ziua de azi teatrul sa nu doteze măcar protagoniștii cu lavaliere. Sunetul a fost îngrozitor, în special la cântece, nu am înțeles nimic din ele, iar pe alocuri nici nu le-am auzit, mai ales dacă actorii se departau de microfoanele suspendate. Și am stat pe rândul 8, nu știu la cei din ultimul rand cum s-a auzit.

La Ion Dacian am mai văzut acum un an Bonjour, Bon Nuit Paris, și nu-mi aduc aminte să se fi auzit așa prost, chiar a fost un spectacol care mi-a plăcut mult.

Am fost la spectacol cu Eliza. Este nerecomandat sub 10 ani. Și au și bar 😀

Ladies Night, Teatrul Infinit

În rolurile principale: Tania Popa, Denis Hanganu, Vitalie Bichir, Dimitrii Bogomaz, Sergiu Costache, Sever Bârzan, Pavel Barsan, Andrei Mateiu, Ionuț Terteci, Dumitru Țui, Robert Oprea.

Spectacolul ăsta a fost, de departe, preferatul meu. Cine mă cunoaște știe că eu nu râd în hohote, rar există ceva care să stârnească în mine o asemenea reacție, dar aici am râs cu lacrimi. E o comedie (și cu unele mici accente tragice) savuroasă despre șase bărbați de diferite vârste, șomeri (majoritatea foști muncitori la o uzină care s-a închis), lefteri cu toții, care se decid să pună în scenă un spectacol de striptease, pentru a câștiga mulți bani deodată.

Dacă vi se pare cunoscut subiectul, asta e pentru că aduce aminte de filmul The Full Monty, nu repetă întocmai scenariul filmului, dar în linii mari e cam același subiect.

Băieții din spectacol sunt toți talentați și joacă nemaipomenit. Da, e și cu niște nuditate parțială pe acolo (nimic frontal), dar spectacolul e amuzant, nu sexy, și scopul lui e unul artistic, nu e nici pe departe un show de striptease. Recomandat peste 16+, e spectacolul perfect pentru o ieșire cu prietenele, mai ales că au și bar, am băut și un cocktail, chiar a fost distractiv.

Nu știu când se mai joacă, sper că n-a fost doar pentru luna martie, pentru că merită văzut de cât mai multă lume 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.