Ce este un site de cashback și cum poți câștiga bani pe el

Pentru că am tot încercat să explic și prietenilor ce este un site de cashback, dar multă lume tot nu a înțeles, am zis să scriu pe blog un articol mai detaliat, pentru că e o modalitate destul de ușoară de a aduna niște bani și e păcat să nu știți de el.

În primul rând, acest concept se adresează persoanelor care fac cumpărături online, de pe site-uri (și nu doar de pe emag 😀 mai există și alte site-uri în afară de emag, cu tot cu Genius-ul lui)

Ce este sistemul cashback?

În traducere înseamnă să primești bani înapoi. Bănuiesc că mai toată lumea are acum un card de fidelitate la un supermarket sau la o farmacie, unde adună puncte. Punctele alea se transformă în bani și poți beneficia de o reducere sau de produse gratuite.

Sau de exemplu, în decembrie, Cora sau Carrefour au campanii prin care oferă bonuri de cumpărături, cum ar fi jumătate din valoarea unei jucării o primești înapoi sub formă de bon de cumpărături.

Cam așa și cu cashback ăsta. Faci cumpărături pe site-uri (ce ai tu nevoie) și un procent din valoarea coșului de cumpărături ți se întoarce în contul tău de cashback.

Eu am cont de vreo jumătate de an, poate și mai bine. Am strâns doar vreo sută și ceva de lei, pentru că cel mai des cumpăr de pe Emag și Sinsay România, unde nu au cashback (deși am văzut că au pe Sinsay Bulgaria și când am intrat în cont, par să se fi înregistrat).

Cum se adună banii

Intri pe un site de cashback, îți faci cont și instalezi extensia în browser, ca să știe pe ce site-uri umbli și dacă sunt afiliate la ei. Cel mai bine e să faci cumpărăturile de pe un calculator, ca să ai mereu în Chrome extensia. Dacă faci de pe telefon, trebuie să te duci în contul tău, să cauți acolo furnizorul și să dai click pe link din interiorul platformei.

Alt mod de a colecta bani e să recomanzi site-ul prietenilor și pentru fiecare prieten înscris care face o comandă, primești 30 de lei.

Eu recunosc că am ratat foarte multe comisioane, pt că uit că am Cashclub și comand direct de pe telefon sau nu-mi trece prin minte să verific pe site-ul lor. Am luat bilete la spectacole pe iabilet.ro și n-am știut că sunt înscriși, sau a făcut soțul comandă la Editura Didactica și n-am trecut linkul prin platforma lor. În plus eu din Decathlon și CCC cumpăr fizic, așa că pierd comisioanele aferente lor.

Ce magazine sunt înscrise

Printre cele pe care le-am folosit eu recent sunt site-urile editurilor și librăriilor online (Nemira, DPH, Litera, Libris, Cărturești, Elefant), Noriel, Celebook, Aliexpress (da, chiar se dau comisioane pentru Ali), Farmec, Vivre. Dar găsiți o grămadă de magazine mari gen Fashion Days, Decathlon, Epantofi, Booking, Meli Melo, Bonprix, Stradivarius, Notino etc.

Ce platforme există

Eu știu la momentul acesta de Cashclub (unde am eu cont) și de Tipli. Probabil că există mai multe, dar eu doar pe acestea le știu, și doar cu Cashclub am experiență. Uneori durează destul de mult din momentul în care comisionul este înregistrat până devine plătibil, așa că să vă înarmați cu răbdare, dar la cât de des îl folosesc eu și uit de el, măcar se adună acolo un mărunțiș să-mi iau și eu un ruj de Crăciun 😀

Voi ați auzit până acum de sistemul de cashback, îl folosiți?

4 Replies to “Ce este un site de cashback și cum poți câștiga bani pe el”

  1. Scintei Adina says: Reply

    Și eu mai folosesc prin tipli, dar tot uit de el. Și dau comenzi, dar îmi aduc aminte după 😂

  2. Buna Laura,

    Foarte interesant articolului…mai ales ca nu multi stiu de cashback.

    Eu folosesc prin Revolut cashback. Initial am crezut ca daca fac plata cu cardul Revolut catre firmele din aplicatie se aplica politica de cashback, insa nu e asa. Doar daca intru prin Revolut pe acele site-uri abia apoi primesc o parte din bani inapoi.

  3. nedelcu andreea says: Reply

    buna articolul…eu am cont la \tipli…vreo 65 lei stransi. nu fac eu cine stie ce cumparaturi, dar daca se strang acolo niste banutie e bine. imi place ideea 😉 .

  4. Asemanator e fostul Lioness (acum se cheama My World) dar parca se inscrie prin recomandare.. nu mai tin minte ca l-am facut de mult. Dar cumpararea e ceva mai complicata decat ce pove voi aici si da, au o lista de mii de magazine, unele accepta si card fizic parca (ti se da un card la inscriere) si domeniile sunt mai variate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.