Turist în România: cu avionul peste Cazanele Dunării

Iubesc Cazanele Dunării! Le-am vizitat de multe ori, m-am plimbat cu barca pe acolo, am văzut Laleaua de Cazane și am fost la festivaluri în zonă. Am mai scris despre Mehedinți și Cazanele Dunării de multe ori pentru că, pur și simplu, simt că nu am cum să epuizez zona și să văd tot ce e de văzut.

Anul acesta am vrut să fac ceva special pentru ziua mea și am cumpărat un voucher pentru zburat cu avionul peste Cazanele Dunării. Ca idee, site-urile acestea de vouchere sunt o mare țeapă, deoarece prețurile sunt cam aceleași și la ei, și la furnizor dar furnizorul ajunge, în cele din urmă, să factureze (și să încaseze) mai puțin pe servicii.

Așa că, dacă vă tentează ideea, cel mai bine e să-l contactați direct pe pilot, Endre Molnar, la telefon la 0721 323 749. Detalii despre zboruri și prețuri găsiți pe site-ul lui.

Plecarea se face de pe aerodromul Drobeta (atenție să nu confundați cu aeroportul Drobeta Turnu Severin – este un mic aerodrom privat). Endre deține două avioane: unul de două persoane și unul de patru persoane. Eu am zburat cu cel de două persoane.

Mi-a fost un pic frică, dar după ce am decolat (cu cea mai lină decolare din lume!), m-am mai liniștit. Priveliștea este uimitoare, nu am cuvinte să descriu cât de frumoasă e Dunărea de sus, cum se văd munții de-o parte și de alta a ei și cum te simți să zbori deasupra tuturor.

Dacă aveți vreo grijă cu privire la zbor, trebuie să știți că pilotul are foarte multă experiență, iar avionul are parașută 😀 Deci, orice s-ar întâmpla, o să fiți bine. Dar nu se va întâmpla nimic! Se vede pe fața mea că sunt stresată? Eram un pic 😀

Din punctul meu de vedere, zborul cu avionul peste Cazane este o experiență unică în viață și merită încercată!

Pe voi vă tentează o astfel de experiență?

Alte articole despre Mehedinți

Un week-end de-a lungul Dunării: Festivaluri în Mehedinți

O zi pe urmele istoriei în Drobeta Turnu Severin

Minunile de la Ponoare – orhideele sălbatice și Podul lui Dumnezeu

La Ponoarele – pe urmele cusăturilor românești

2 Replies to “Turist în România: cu avionul peste Cazanele Dunării”

  1. Scintei Adina says: Reply

    Foarte frumos!
    De ținut minte.

  2. Da! Minunata idee, cu siguranta intra pe lista mea!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.