Turist adolescent în București – varianta vară 2022

Anul trecut v-am povestit despre cum a fost fina mea la noi și am explorat Bucureștiul din perspectiva unor adolescenți. Iată că revin cu un al doilea articol din aceeași serie și sper să fie cât mai multe și Mădălina să vină anual la noi, câte 1-2 săptămâni, până termină liceul.

Iată, pe scurt, cam ce am făcut împreună sau cam ce au făcut fetele prin București. De data asta, ele s-au plimbat și singure, fiind mai mari și eu neavând așa mult timp să le dedic (deh, serviciu și termene limită la tradus)

Musical Sunetul Muzicii la Opera Comică

Duminică, am prins bilete la închiderea stagiunii pentru Sunetul Muzicii la Opera Comică pentru Copii, unde am mers cu fetele și cu mama. Spectacolul a fost minunat, ca de obicei (noi l-am mai văzut), iar după aceea am fost la o plimbare pe Calea Victoriei și am savurat o înghețată de la Sweetology. Cu înghețata artizanală nu dai greș niciodată!

Curs de teatru la Minicloud

De luni, fetele au început un curs de teatru în cadrul festivalului de teatru Undercloud, organizat de Chris Mercurian pe Griviței. De altfel, la final, când le-am întrebat ce le-a plăcut cel mai mult din tot ce au făcut, răspunsul a fost unanim: cursurile de teatru.

Elizei i-a plăcut ideea de cursuri și tabără urbană (nu neapărat de teatru – mi-a spus că preferă să se exprime prin dans), iar Mădălina a fost încântată că a putut exersa niște tehnici, având în vedere că va pleca într-o experiență Erasmus unde vor face și ceva legat de teatru.

Am o singură poză de la spectacol, pe care o pot posta:

Seara, am mers și la un spectacol: Romeo și Julieta, adaptare după Shakespeare realizată de studenții de la Unarte. Mie mi-a plăcut enorm de mult mirosul de tei din curtea UNARTE, iar fetelor le-a plăcut reinterpretarea piesei marelui dramaturg.

Cursurile Minicloud s-au încheiat cu un spectacol în care au jucat copiii participanți. Din păcate, eu n-am putut fi prezentă, dar am primit suficiente filmulețe și poze ca să simt că am fost și eu acolo.

Concert Irina Rimes

Marți am fost la concert la Irina Rimes în Berăria H. Fetele au fost extaziate, evident, mai ales că la final au stat la coadă la poze și autografe.

Film – Buzz Lightyear

O altă surpriză a fost faptul că au mers la acest film și le-a plăcut foarte mult. Toți trei copiii au fost fascinați de Buzz, de la mic la mare. Eu nu l-am văzut, dar sunt tentată să văd ce anume i-a încântat așa de mult. Îl găsiți în rețeaua Cinema City.

Simfonia Apei

Mi-am dorit mult ca ele să ajungă la Simfonia Apei și a fost cât pe ce să nu reușim, pentru că un week-end spectacolul a fost suspendat din cauza condițiilor meteo. Dar tot l-au prins și s-au bucurat de muzică, lumini și apă și au ajuns ude leoarcă acasă. SImfonia Apei se desfășoară în fiecare vineri, sâmbătă și duminică de la 9.30 (iulie) și 9.00 (august-septembrie) la fântânile din zona Piața Unirii. Detalii găsiți pe pagina de Facebook Simfonia Apei.

Concert Ducu Bertzi

Luni seară am mers la concert Ducu Bertzi pe terasă la Berăria H, a fost un concert cu acces gratuit, dar ne-a bucurat foarte mult sufletele. Mădălina nu mai auzise de Ducu Bertzi, dar a fost o experiență nouă și, ca orice experiență nouă, a fost una de învățare 😀

Ieșire la mall

Nu se poate să nu bifezi cel puțin o ieșire la mall, iar ele au bifat mai multe. Una dintre ele a fost în Park Lake (probabil cel mai frumos mall din București, dacă vreți shopping, atunci acesta ar fi cea mai sigură alegere), unde s-au delectat cu o sesiune de shopping și și-au luat ținute colorate de vară (singure, fără mine).

Alta a fost în Sun Plaza, pe 21 iunie, când a fost Ziua Soarelui și dacă mergeai îmbrăcat în galben, învârteai roata și primeai un cadou. Fetele au primit fiecare câte un set de palete de plajă, și Eliza m-a bătut la cap să îmi cumpăr și eu un tricou galben pentru că își dorea mult un colac. Dar i-am zis că decât să dau banii pe un tricou de care n-am nevoie, mai bine cumpăr un colac 😀

Plimbări multe

Fetele s-au mai plimbat prin oraș, prin zona Romană, au intrat prin magazinele de artă de pe Griviței, și-au luat ramen de la Miniso (Elizei îi place la KJ Center, unde cumperi un ramen și pui apă fierbinte și îl mănânci acolo în fața magazinului), au băut bubble tea și au bifat mai toate chestiile la modă printre adolescenți acum.

Ce ne-ar fi plăcut să mai facem, dar n-am reușit: să urcăm în Arcul de Triumf, să mergem la Art Safari, să vizităm un muzeu, să mergem la Muzeul Copiilor (care s-a mutat în parcuri pe perioada verii – în IOR și în Drumul Taberei), să mergem la Hype Arena (un spațiu de joacă uriaș), să mergem la aqua park. Citind articolul de anul trecut, realizez că n-am bifat nici anul ăsta plimbarea cu vaporașul în Herăstrău 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.