Hai cu mine la muzeu – Muzeul Transportului Public Iași

Muzeul Transportului Public din Iași este atât de mic, încât nu sunt sigură că merită, deocamdată, un articol dedicat, dar oamenii care lucrează la el ne-au promis că vor face mai multe pe viitor, așa că îl notăm aici pentru când va crește mai mare.

Amplasament

Este amplasat pe holul și în curtea Regiei de Transport în Comun Iași, în strada Splai Bahlui, mal drept, nr 32, Iași. Este sectorul dedicat Autobuzelor și Troleibuzelor, momentan.

Ocazional, la anumite evenimente, Regia de Transport scoate la stradă și tramvaiul de epocă (care poate fi închiriat și de persoane fizice, cred că e 500 lei/oră) sau alte tramvaie din colecție, iar în centru, pe strada Lăpușneanu, se poate admira și tramvaiul-măturătoare, complet recondiționat. Urmăriți pagina lor de Facebook, pentru că anunță acolo toate evenimentele cu public.

Se vizitează doar duminica, după o înscriere prealabilă prin mesageria paginii de Facebook până în vinerea dinaintea vizitei. Nu se percepe taxă de acces. Vizita este ghidată.

Exponate

Pe holul muzeului veți vedea fotografii care arată istoria transportului public ieșean. Ghidul vă va povesti mai multe despre această istorie, care este una interesantă. Copiii vor admira machetele, mai mult ca sigur, în timp ce adulții vor fi atenți la informația oferită de ghid.

În curte, sunt câteva autobuze și troleibuze mai vechi, în care vă puteți urca și puteți face poze. De obicei, asta e partea preferată a copiilor.

Noi am vizitat Muzeul mai mult de nostalgie, pentru că tatăl meu a lucrat niște ani la Regia de Transport Public Iași ca șofer de autobuz.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.