Aventura noastră londoneză 2022 – partea 3: vizita la Harry Potter

Am ajuns și la ultima parte a seriei de articole despre excursia noastră la Londra, și probabil la cel mai important aspect: vizita la Studiourile Warner Brothers, unde s-au făcut filmele Harry Potter.

Biletele

Am luat biletele în august pentru octombrie, de pe site-ul oficial. Au costat 606 lei pentru 1 adult și 1 copil + 1 ghid audio + 1 ghid pe hârtie (nu recomand nici, nici, ghidul audio e greu de cărat, iar de cel pe hârtie nu aveți nevoie decât ca suvenir, dacă îl vreți, altminteri găsiți suficientă informație la fața locului).

Încercați să luați bilete cu intrare cât mai de dimineață. Turul durează, la pas lejer, minim 6 ore (cam 6-8 ore în funcție de cât vă opriți pentru pozat/filmat și pentru diverse activități). Dacă intrați la 4 sau la 6 seara, n-o să apucați să vedeți mare lucru, pentru că studioul se închide la ora 8.

Se poate sta oricât doriți până la ora închiderii, motiv pentru care studiourile se vor aglomera foarte mult în a doua parte a zilei.

Transport

La studiouri se ajunge cu autobuz din gara Watford Junction. Pentru a ajunge la gara Watford Junction, va trebui să luați un tren din gara Euston din Londra, la care veți ajunge cu metroul. Folosiți aplicația Citymapper pentru a găsi rute și orarul trenurilor. Autobuzele pleacă din 30 în 30 de minute, deci luați-vă o marjă de timp față de ora de intrare. Călătoria cu autobuzul durează cam 15 minute.

Autobuzul din gara Wattford este gratuit dacă aveți bilet la studiouri. Primul autobuz pleacă la 8.15 dimineața, iar ultimul de întoarcere este la 20.00, când se închid studiourile. Nu v-aș recomanda sa stați chiar până atunci, va fi foarte aglomerat.

Ținuta

Evident, Eliza a ales o ținută specială pentru vizită și multă lume era îmbrăcată tematic. Eliza s-a îmbrăcat cu rochie neagră și cardigan alb de la Sinsay, poșetă Harry Potter tot de la Sinsay (a fost la reducere și s-a epuizat stocul, dar sigur o vor mai aduce, vă puteți abona ca să vă anunțe când reintră în stoc) și niște bijuterii pe care i le-am luat eu anul trecut de ziua ei, comandate de pe Aliexpress. Fularul i l-a tricotat una dintre bunici și chiar am rămas surprinsă că multă lume i l-a complimentat și a felicitat-o că era handmade.

Eliza a ieșit în evidență cu cardiganul alb, majoritatea având haine închise la culoare (vișiniul de la Gryffindor sau verdele Slytherin) sau robe, așa că mi-a fost ușor s-o găsesc repede în mulțime, când ne rătăceam una de alta 😀 Au și wifi în interiorul studiourilor, așa că le puteți da copiilor telefoane, să știți că îi găsiți ușor.

Recomand cu încredere să purtați cele mai vechi și mai comode încălțări ale voastre. E mult de mers pe jos și ne-am ales cu niște dureri de picioare crunte de la ghete. În plus, bateria externă n-ar trebui să vă lipsească din rucsac.

Atracții

Studiourile sunt întinse pe nici nu știu câte hectare. O să faceți vreo 15 kilometri pe jos în cel mai bun caz (cam așa arăta aplicația mea de numărat pașii). De la început o să vi se spună că studiourile sunt mai mari decât vă imaginați, așa că e musai să vă înarmați cu energie și răbdare.

Chiar la intrare e o cofetărie cu prăjituri tematice, pe care, bineînțeles nu aveam cum s-o ratăm.

Veți parcurge platou după platou cu decoruri, scene din filme re-create, veți afla despre costume, coafuri și machiaj, recuzită, realizarea scenelor cu Quidditch și mașini zburătoare, ființe fantastice și CGI etc.

Eu am rămas impresionată de câtă muncă este în spatele acestor filme și câți oameni au fost implicați în construcția decorurilor, de exemplu. O să vedeți marea sală de la Hogwarts, camerele băieților, biroul lui Dumbledore, Ministerul Magiei, Pădurea bântuită, Banca Gringott și seiful lui Bellatrix, laboratorul lui Snape, căsuța lui Hagrid, casele familiei Weasley și ale familiei Dudley, sera cu mătrăgune, trenul Hogwarts Express, o machetă uimitor de detaliată a castelului Hogwarts, Diagon Alley cu magazinele etc (nici nu le-aș putea enumera pe toate).

Veți avea parte de tot felul de experiențe și interacțiuni cu unele personaje (noi am fost în perioada Halloween-ului și aveau Death Eaters care își făceau apariția și executau un dans sau se luptau), veți face quest-uri (am avut un pașaport pe care a trebuit să luăm niște ștampile din diferite zone), veți fi surprinși sau speriați de apariția unui păianjen uriaș sau a unui dragon fioros, veți fi uluiți când veți afla cum s-au costumat anumite personaje sau cum au fost redate anumite scene din carte.

Există și o zonă exterioară (dacă e foarte frig afară, probabil că ar fi bine să nu vă lăsați hainele la garderobă), cu autobuzul de noapte, o copie după The Burrow (nu știu cum îi zice în română), mașina lui Arthur Weasley și motocicleta lui Hagrid.

Mâncare

Pentru că veți petrece atât de multe ore în studiouri, e indicat să aveți mâncare la voi, o puteți consuma la jumătatea turului, în zona restaurantelor. Evident că au și restaurante cu o ofertă variată, dar sunt niște cozi enorme, pentru că toată lumea ajunge acolo cam în același timp. Noi n-am vrut să pierdem timpul și ne-am luat mâncarea noastră. Tot acolo, Eliza a gustat butter beer, a cărei halbă o puteți clăti la o chiuvetă exterioară și lua acasă.

La fel ca în alte locuri din Londra, și la studiourile Harry Potter am găsit stații de apă potabilă, ca să-ți umpli sticla.

Cumpărături

Evident că sunt și magazine în interiorul studiourilor, cel mai mare este cel de la finalul turului, dar mai sunt și pe parcurs. Noi am prins magazinul de Crăciun și mai este unul și la ”gara” de unde ”pleacă” Hogwarts Express. Totul este scump pentru buzunarele noastre, dar evident că noi nu ne-am abținut și tot am luat câte ceva, că deh, n-ai cum să te duci acolo și să nu-ți iei un suvenir, oricât de mic.

Eliza și-a luat pulover de Crăciun, am mai luat o decorațiune de Crăciun și niște suveniruri. În rest, am mai făcut cumpărături tematice de dulciuri la Marks & Spencer (supermarketul) și de decorațiuni la Primark. Baghetă și-a luat de la magazinul oficial de baghete, Noble Collection din Covent Garden.

Cheltuieli suplimentare

Toate atracțiile sunt incluse în prețul biletelor, dar sunt câteva locuri unde se fac poze sau video (de ex, călărind o mătură prin Londra virtuală) și acelea se plătesc separat. Am luat și noi două poze, dar video-ul Eliza nu l-a vrut, și oricum toate erau 20 de lire, ceea ce mi se pare cam scump. Poze din astea se vând la toate atracțiile din Londra și, la câte am vizitat noi, cred că am fi cheltuit minim 100 de lire doar pe poze. Evident, am zis pas și ne-am cheltuit banii pe altfel de amintiri.

Primele articole din serie le găsiți aici:

Aventura noastră londoneză 2022 – partea 1: Programul pe zile

Aventura noastră londoneză 2022 – partea 2: Tips & Tricks

Alte poze mai găsiți pe Instagram (blog_laura_frunza) și Facebook (Blog Laura Frunza) sub hashtagul #ourbiglondonadventure2022. Pe Tik Tok am început să postez deja videouri de la studiouri, dar mai greuț acolo, că nu prea am timp să le fac.

 

3 Replies to “Aventura noastră londoneză 2022 – partea 3: vizita la Harry Potter”

  1. Foarte util articolul!
    Am văzut și eu puloverul alb și cel albastru de la sinsay, dar îmi imaginam ca e mare pentru Ema la umeri. Ea vrea cu Ravenclaw și găsesc mai puțin articole de genul.

    1. Sunt mari, da, Eliza de obicei ia M de la Sinsay si asta e S si tot e mare. Pentru Ema ar fi urias si XS-ul, cred.

  2. Da, cred că ar fi. Bine ca mi-ai spus că mă tenta. Chiar caut ceva care se descheie, tricouri și hanorace avem destule.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.