Turist în România – Drobeta Turnu Severin în sezonul estival

Pentru că pașii ne-au dus des vara asta când la Iași, când la Drobeta Turnu Severin, am încercat să ne și bucurăm de ambele orașe, nu doar să ne aflăm acolo cu treabă. Așa că, deși am mai scris despre aceste orașe, probabil că o să continui să mai scriu.

La Drobeta Turnu Severin locuitorii și turiștii s-au bucurat vara asta de Severinul Estival, un eveniment desfășurat pe mai multe săptămâni, din care am prins doar o vineri la Cetatea Severinului și o sâmbătă la Fântâna Cinetică.

În ziua de vineri, după ce am mâncat o pizza delicioasă la Pizzeria da Alberto e Nicoleta (str Crișan nr 7), am fost în Cetatea Severinului unde ni se promiteau tot felul de ateliere și desfășurări de forțe, conform descrierii din evenimentul de pe Facebook. N-a fost să fie, era totul pustiu, dar am stat până seara, la un concert de muzică medievală cu menestrelii de la Peregrinii și la un spectacol pirotehnic.

Sâmbătă am schimbat registrul, am mâncat la bistro Ada Kaleh (pe pietonala de la Fântâna Cinetică), unde am încercat prima oară o pidă turcească (delicioasă) și o limonadă specifică (mult prea dulce pentru gustul meu), apoi am asistat la un concert al artistei Dorina Vasilashko. Fântâna cinetică e foarte frumoasă și zona pietonală din Severin e drăguță, cu cafenele și bistrouri unde să te relaxezi la ceva bun și o vorbă cu prietenii.

Dacă ajungeți prin Severin, să știți că mie mi-a mai plăcut mult și fântâna asta, cu pereți de apă, e chiar drăguță pentru poze (este aproape de stadionul din Severin, în sensul giratoriu Calea Târgu Jiu, aproape de Kaufland – pe Google Maps apare ca „parc amenajat cu bănci și o fântână arteziană”)

Pentru a fi la curent cu evenimentele culturale din Drobeta Turnu Severin, urmăriți pagina Palatul Culturii Teodor Costescu.

Alte lucruri de făcut prin Severin și împrejurimi:

O zi pe urmele istoriei în Drobeta Turnu Severin

Festivalul de reconstituire istorică Drubeta – se ține în general în lunile mai-iunie

Din aerodromul de lângă Severin puteți închiria un avion pentru a face un zbor peste Cazanele Dunării.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.