Turist în România – pagini și evenimente de urmărit în Iași

Gata cu orașul Iași până în septembrie, când o să revin pentru reuniunea de 20 de ani de la terminarea facultății, și apoi iar în octombrie pentru Filit, probabil, dar dacă tot am vizitat, am explorat și am încercat lucruri drăguțe, hai să vi le povestesc și vouă.

Festivalul Getodava

Festivalul Getodava este un festival de reconstituire istorică, la care participă asociații de reconstituire istorică din țară și străinătate. De obicei durează cam două zile și în ultimii doi ani a avut loc la Pârtia de Schi Iași.

Noi am fost vineri seara la parada de deschidere din Piața Unirii, unde au avut loc lupte de gladiatori, un dans al zânelor și apoi un marș până la Palat al tuturor asociațiilor prezente.

Am mai ajuns și sâmbătă seara, când am prins finalul bătăliei între daci și romani, dansul funest al zânelor și arderea pe rugul lui Zamolxes (un războinic căzut în luptă era incinerat, ritualic, pe un rug), precum și un spectacol pirotehnic absolut superb.

Pentru a fi la curent cu următoarele ediții, urmăriți pagina de Facebook Festivalul Getodava-Iași.

Concerte live

Vineri seara, după parada dacilor, am fost la un concert de muzică braziliană la un restaurant de pe Lăpușneanu, Foom by Nemțeana. Accesul a fost liber, doar am făcut consumație. Am remarcat că aveau și spectacol de teatru duminica pentru copii, dar noi nu am reușit să ajungem. De urmărit pagina lor de Facebook, au multe concerte. Singurul amendament e că atunci când am fost noi, concertul n-a început la 19.00 cum era anunțat, ci pe la 20.30-21.00 și tind să cred că e o practică treaba asta.

O plimbare în lanul de lavandă

Am ajuns la Aura Essential în ultima lor zi de vizitare, ne-a plăcut enorm de mult. Până în prezent, este cel mai frumos lan de lavandă vizitat de mine și sper să descopăr din ce în ce mai multe și din ce în ce mai frumoase.

În Iași urmăresc paginile de Facebook Aura Essential și Lavandă Hărmănești pentru vizite.

Apus în Delta Moldovei

După vizita în lanul de lavandă, am plecat la Complex Delta Moldovei ca să văd un apus superb peste apă. La Delta Moldovei au restaurant, se poate și mânca și vă puteți și caza dacă vă doriți un weekend de liniște. De asemenea se poate pescui sau vă puteți plimba cu caiacul.

Bălăceală la piscină

Am ales o zi a săptămânii pentru a merge la bălăceală la Aqua Party Victoria, în comuna Victoria. În weekend accesul e doar cu rezervare. E un loc drăguț, cu tobogane și piscine, ne-a plăcut că am rămas singuri spre seară la piscina mare și ne-am putut relaxa pe deplin. Nouă ni s-a părut ok, chiar lipsea un aqua park în județul Iași. În oraș sunt o mulțime de alte piscine, dar n-am mai testat nimic până acum.

Puteți urmări pagina lor de Facebook Aquaparty pentru mai multe detalii.

Cinematograf în aer liber

Vara asta s-a deschis la Iași un cinema în aer liber, la Releu Bucium. Programul se anunță pe pagina lor de Facebook și de Instagram.

Voi ce-ați mai descoperit frumos la Iași vara asta?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.