Impresii de la Eliza pentru tabăra de vară Tabere pe Terra 2023

Încercând să amâne însărcinarea reală pe care i-am dat-o (și anume de a-mi scrie despre cărțile citite vara asta), Eliza mi-a scris un articol cu impresii despre tabăra de vară în care a fost anul ăsta: o tabără pentru adolescenți la Mamaia, organizată de Tabere pe Terra. Evident a trebuit să elimin niște comentarii pe ici pe colo (pentru că erau prea personale) și să mai tai din englezisme, dar impresiile sunt doar ale ei, eu n-am fost acolo 😀

„Am mai fost în taberele organizate de cei de la Tabere pe Terra de două ori pâna acum, dar experiența de anul acesta a fost GE-NI-A-LĂ.

Vara trecută a fost prima dată, însa personalul prietenos m-a ajutat să mă adaptez extrem de repede. Tot atunci mi-am format o gașcă de vreo 10 copii? (nu mai știu exact), dar am rămas în contact cu doar câțiva dintre ei. Am ținut legătura și, timp de un an întreg am plănuit că ne vom revedea tot într-o tabără. Și sincer să vă zic: ce loc mai bun pentru o revedere decât la mare, nu-i așa? Și uite așa ne-am reunit: cei șase veterani.

Acum că știți și povestea din spatele acestei reîntoarceri la cei de la Tabere pe Terra, haideți să vă povestesc pe scurt ce activități am avut, cum a fost cazarea, mâncarea și atmosfera în general de acolo.

Activități:

În fiecare dimineață eu mă trezeam în jurul orei 7:30- poate uneori 8 – oricum, daca nu ne trezeam de bunăvoie se suna din „mult iubita” goarnă. La 9 făra un sfert ieșeam din camere și făceam înviorare sau niște joculețe mai ușoare ca să ne deștepte puțin înainte de micul-dejun, iar dupa aceea mergeam și mâncam. După masă ne întorceam la hotel, ne puneam costumele de baie și porneam pe jos până la plajă unde făceam alte jocuri. În fiecare zi făceam lucruri diferite, jocuri pe echipe de obicei. Un lucru pe care l-am apreciat foarte mult a fost faptul că la fiecare activitate echipele se schimbau și astfel aveam prilejul de a cunoaște pe toată lumea din tabără. Evident că mergând la plajă nu puteam să nu ne bălăcim. Intram în apa înainte și dupa activități, dar nu vă îngrijorați, eram mereu supravegheați, nu mergeam departe și apa era foarte mică oricum.

După ce ne terminam treaba pe plajă, ne întorceam în camere, făceam duș, ne schimbam și mergeam la prânz. Apoi aveam timp liber, adică făceam ce voia suflețelul nostru: mergeam la magazin, stăteam la piscină sau ne jucam Mafia – jocul care ne-a unit grupul și a rămas în inimile noastre chiar și acum, iar dupa pauză, ghiciți ce? Înapoi la plajă, iar pe urma cina și până la stingere alte activități organizate de staff sau timp în care iar ne jucam Mafia.

Cam asta făceam într-o zi, logic asta nu se aplica mereu, uneori primeam mai mult timp liber sau timp în apă (la mare sau la piscină), aveam și activități mai speciale cum ar fi karaoke, petreceri sau workshopuri.

Cazarea:

Noi am stat în Mamaia la „Hotel Havana Beach”. Locația a fost foarte frumoasă: camere curate și spațioase, aer condiționat, plase de țânțari la geamuri, piscina exterioară, o mini bucătărie la ultimul etaj al hotelului. Per total, foarte frumos și primitor.

Mâncarea:

Pentru masă era un drum de mai puțin de 2 minute la un restaurant, care era imediat dupa colț. Din punctul meu, dar și al celorlalți copii din tabără, mâncarea putea fi mai buna. Nu a fost rea, nimeni nu a murit de foame, dar au fost zile în care nu prea era comestibilă. Ba era supa foarte chioară de puneam la sare si piper si tot a apă avea gust, ba carnea nu era bună deloc.

Ce m-a dezamăgit foarte tare a fost micul-dejun: no bufet suedez. Trebuia să mâncăm ce ne puneau ăia în farfurie și vă spun foarte sincer: EU URĂSC OMLETA, iar aprope în fiecare dimineață eu plecam flămândă de acolo, pentru că nu aveam ce altceva să mănânc în afara de o cutiuță minusculă de gem si puțin unt.

Atmosfera:

Toți adulții supraveghetori au fost foarte prietenoși, mai ales doamna dirigintă a grupului de copii care erau veniți de la Ploiești. Stăteam la discuții cu doamnele și eram tratați aproape ca niște adulți. Ni s-a oferit multă libertate, adica în timpul liber chiar puteam să facem aproape tot ce ne doream, mai ales că nu aveam telefoane. Yup, ați auzit bine, nu aveam voie cu telefoane. Și vara trecută am avut această regulă și nu i-am dus telefonului meu dorul nici măcar o secundă, în plus te scapă de o grijă, mai ales când mergeam la plaja nu mai eram nevoiți să stam cu gândul că ni le poate fura cineva.

Toți copiii au fost mega prietenoși și au stat și s-au jucat cu noi, la un moment dat aproape toata tabăra urca sus la bucătărie și juca Mafia, era modul nostru de a ne conecta unii cu alții și de a socializa. Eu am stat mai mereu cu grupul și am împărtășit tot felul de povești și bârfe.

Întreaga experiență a fost extraordinară, m-am distrat în fiecare moment al acestei tabere, mi-am creat amintiri cu prietenii vechi, dar și cu cei noi și cu siguranță mă voi întoarce și la anul, tot cu gașca mea – acum puțintel mai mare- pentru anul trei! Yohoooo!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.