Turist în Bulgaria – Castelul Ravadinovo

Castelul Ravadinovo sau „In love with the wind” (Îndrăgostit de vânt), așa cum mai este denumit, este foarte aproape de Sozopol, la doi kilometri. Am tot văzut poze cu el și l-am trecut pe lista obiectivelor noastre, alături de Băile de Sare și Festivalul Sculpturilor de Nisip din Burgas (și de toate celelalte vestigii arheologice pe care soțul și-ar fi dorit să le vadă și la care am zis pas, eram totuși în concediu pe litoral!)

Nu mi-am imaginat niciodată că va fi la fel de frumos în realitate pe cât era în postările din social media, dar Castelul Ravadinovo mi-a depășit orice așteptare. Ne-am propus să-l vizităm dis-de-dimineață (se deschide la 8) și am fost foarte inspirați. În afară că a fost mai răcoare, a fost și mult mai puțină lume și am putut să vizităm și să facem poze în voie.

Dezavantajul a fost că restaurantul și cafeneaua superbă (unde au și cocktailuri) erau închise, dar chiar și-așa, plimbarea prin grădina luxuriantă a castelului a fost o plăcere inegalabilă.

Evident că m-am echipat cu rochie albă, lungă și cu pălărie ca să fac cât mai multe poze frumoase și n-am fost dezamăgită. Pozele au fost exact cum mi-am dorit!

Castelul nu este un monument istoric, ci a fost construit prin 1996 de Georgi Kostadinov Tumpalov, un milionar bulgar. Prin urmare, nu știu dacă respectă vreo regulă arhitecturală sau peisagistică pentru o anumită perioadă istorică și poate e mai bine așa, pentru că a putut face acolo orice și-a dorit: turnulețe, porticuri, poduri, grădini, gărdulețe cu dragoni, iazuri cu crapi chinezești, pajiști cu păuni, statui vegetale cu elefanți și cai, mozaicuri, spații de odihnă cu băncuțe și scaune albe din metal, fântână cu statui și așa mai departe.

Nu e la fel de mare precum Castelul de la Balcic și dacă zic că mi-a plăcut mai mult aici, probabil îmi sare lumea în cap, dar acolo e istorie, iar aici e ca un parc de distracții pentru pasionații de basme cu cavaleri și prințese 😀

Nu se vizitează decât curtea, în clădirea propriu-zisă a castelului locuiește proprietarul, deci n-aveți cum să-i vizitați omului casa personală.

Eu am cumpărat biletele online și am beneficiat de o mică reducere. Biletul e 15 EUR/adult și Vlad a avut intrare gratuită (copiii sub 7 ani).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.