Octombrie cu sărbători: o nuntă în familie

N-am mai fost la o nuntă de exact șase ani. Uitasem cum e și oricum industria nunților evoluează fulminant, astfel că în ziua de azi nunțile au ajuns să aibă și entertainment, nu doar distracție și mâncare, așa e că e ca și cum ai ieși la un spectacol. Nunta a fost a finilor surorii mele (ea și cu soțul ei au cununat) și a avut loc la restaurantul Lacul Roșu.

Restaurantul a fost o alegere excelentă, suficient de spațios pentru toți invitații, amplasat într-o zonă naturală superbă. Am stat cazați la Căbănuțele Munteanu (la 2km de Lacul Roșu) și a fost super ok, ne-am bucurat de natura cum n-am mai văzut-o de mult, în straie colorate de toamnă.

Pentru cununia religioasă, am îmbrăcat o rochie foarte deosebită pe care am împrumutat-o de la o prietenă. De altfel, nu mi-am cumpărat nimic nou pentru nunta asta, ci am încercat să mă descurc cu ce aveam. Îmi permiteam o rochie nouă? Cu siguranță că da. Aveam, cu adevărat, nevoie de o rochie nouă? Cu siguranță că nu.

La ultima nuntă la care am fost (acum șase ani), mi-am cumpărat o rochie frumușică de la Miniprix din Otopeni, n-a fost nici prea scumpă și era exact așa cum îmi plăcea mie: comodă, elegantă fără să fie țipătoare și bună de luat la mai multe evenimente. Doar că ce evenimente? Am purtat rochia aia de fix 3 ori: la nunta aia și de două ori la Balul Bucuriei (eveniment caritabil organizat de asociația Help Autism). Între timp rochia s-a degradat: avea o decorațiune cu mărgele metalice în față și mărgelele s-au oxidat.

La ce bun să-mi iau o rochie nouă pentru care nu am nici spațiu (am un șifonier mic și destul de înghesuit), nici evenimente la care s-o port? Așa că am ales să împrumut, fără să-mi fie vreo rușine de asta, iar pentru ținuta de seară, am combinat o fustă lungă de tulle (făcută special acum opt ani pentru cununia mea civilă) și o bluză pe care mi-am luat-o anul trecut de la Bonprix pentru petrecerea de Crăciun a familiei.

Toată lumea mi-a complimentat ținutele, ba chiar unele persoane nu și-au dat seama că am bluză și fustă, ci au crezut că am o rochie. Cel mai important lucru, cred eu, e cum te simți în haine și cu ce atitudine le porți și asta le face pe ele să strălucească, și nu ele pe tine!

Pentru Vlad am împrumutat (da, iar!) un costumaș, pentru că Vlad nu doar că nu poartă costume, dar nu poartă nici măcar blugi, el nu iese din trening, așa că investiția ar fi fost complet inutilă. Nu prea i-a convenit lui, dar i-am explicat că ne îmbrăcăm adecvat pentru fiecare ocazie și că ăsta e un semn de respect pentru cei care ne invită, că și tati e la costum și Eliza e îmbrăcată elegant și așa vom merge cu toții.

Eliza a îmbrăcat o rochie roșie cu paiete pe care o are de la Revelion, ochise ea o rochie nouă, dar ea era falită iar eu n-am vrut să i-o cumpăr, din nou, ca să nu umplem șifonierul cu haine inutile.

Nunta a fost minunată, m-am bucurat să petrec un pic de timp cu familia și să fiu părtașă la un eveniment atât de frumos. În general, nu prea îmi plac nunțile, dar la aceasta m-am simțit bine și m-am bucurat mult că am putut merge. Gata, de acu mă mai duc la alta peste alți șase ani 😀

P.S. Evident, s-au făcut glume la greu pe seama aventurii noastre de acum trei ani, când am stat tot la Căbănuțele Munteanu și am făcut traseu pe Cheile Bicăjelului și ne-a prins ploaia. Întreaga poveste e aici!

4 Replies to “Octombrie cu sărbători: o nuntă în familie”

  1. Cred ca rochita de la Miniprix poate fi reconditionata. In merceriile fizice sau in cele online se gasesc diverse decoratiuni care se pot aplica pe rochii. Unele sunt tare finute, frumoase.
    Chiar recent am schimbat aspectul unei rochite. Am cumparat de la o mercerie online un metru dintr-o banda decorata foarte frumos cu niste margelute gri-argintii mai atipice, cusute pe tulle. Am descusut decoratiunea rochitei, am taiat din banda cumparata cat am avut nevoie si-am cusut-o cu acul pe rochita.
    E foarte frumoasa combinatia de fusta tulle cu o bluza mai speciala, chiar are aspect de rochie de seara. Daca schimbi bluza, practic iti creezi o noua rochie. Fusta lunga din tulle e o idee foarte buna.

    1. Da, m-am gandit si eu s-o reconditionez, dar sunt multe margelute, ar fi o intreaga bataie de cap sa le descos si sa cos altceva la loc, partea aia din față nu e dreaptă, e mai curbată și atunci nu merge acoperită cu bandă. Încă am rochița, o să mă mai gândesc ce fac cu ea.

  2. Nici eu nu am mai fost de mult la o nunta. O sa mergem la una anul viitor. In ce priveste rochiile ideea ca noi femeile sa ne tot luam rochie pentru fiecare eveniment e marketing pur. Barbatii nu au nici o problema cu asta. Sotul meu are acelasi costum care se pliaza pe toate ocaziile.

    1. Exact! Diferenta e ca nu e… mare diferenta intre un costum si altul :))) La noi se vede ca e aceeasi rochie. Dar eu nu tin la chestiile astea, plus ca nu am asa multe evenimente.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.