Turist în România – sfârșit de octombrie la Porumbacu de Sus

Ca să încheiem hora de sărbători în familia noastră, am ales să marcăm aniversarea căsătoriei noastre cu un weekend prelungit la Porumbacu de Sus, pornind de la o cazare pe care am văzut-o eu pe Instagram cândva prin vară și am rezervat-o tot atunci (la tarifele de atunci).

Am avut noroc de o vreme superbă de toamnă târzie, cu temperaturi plăcute și cu soare, așa că ne-am putut bucura de toate facilitățile cazării și de împrejurimi.

Cazarea se numește Montebello Chalet, este o căbănuță mică și cochetă la 2 minute de mers pe jos de Povestea Calendarului de la Porumbacu (o găsiți pe Booking). Atracția acestei cabane este jacuzzi-ul outdoor, amplasat într-o construcție de tip seră. Vă asigur că e minunat să stai în jacuzzi și să privești copacii din jur, și la fel de minunat este să stai și seara/noaptea, în semi-întuneric, să te relaxezi.

În curte există un mic pavilion acoperit, au grătar (noi nu suntem genul care face grătar în vacanțe) și un spațiu pentru făcut foc de tabără. Eliza și-a adus chitara și copiii au vrut s’mores, care au ieșit delicioase. Amuzant a fost că n-am găsit bețe de frigărui și am folosit bețe reale, din copaci, cioplite cu briceagul.

Copiii au cântat amândoi, am stat cu un pahar de vin la foc și am privit luna și stelele care se vedeau din plin pe cerul nepoluat luminos.

Cabana are două dormitoare, un mic living, o chicinetă cu plită cu un singur ochi, fierbător de apă și espressor. Este foarte estetic amenajată, e cald și oferă intimitate și unui cuplu singur, dar și unei familii cu copii.

N-am apucat să vizităm în jur decât Povestea Calendarului, unde a fost mai frumos decât mă așteptam. Am făcut o grămadă de poze pe care am tot zis că le postez, dar am uitat pentru că 1 noiembrie m-a prins cu multă, multă treabă. La Castelul de lut al zânelor am zis pas, am tot auzit că nu e cine știe ce, așa că nu ne-am dus, am preferat să stăm la noi la cabană.

Singura problemă în jur este absența unor restaurante decente, noi am mâncat în Sibiu în drum spre cabană, apoi am făcut niște cumpărături și seara am mâncat paste cu ton acolo, a doua zi am fost la Avrig la un restaurant (Popasul cumva, nu mai rețin), unde mâncarea a fost mediocră în cel mai bun caz și în a treia zi am plecat spre București. Pentru mic dejun, am avut croissante, unt, șuncă etc, cumpărate de noi.

În zona Sibiului puteți face multe vizite și excursii, ar fi păcat să mergeți până acolo și să nu vizitați mai multe. Noi am fost la Sibiu în mai multe rânduri, inclusiv pentru târgul de Crăciun pe vremea când târgurile de Crăciun nu erau așa în mare vogă în toată țara 😀

Am mai vizitat:

Grădina zoologică din Sibiu

Muzeul Astra din Sibiu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.