Mărțișoarele lui Vlad 2022 – tehnica șervețelului pe lemn

Am tot pus de-a lungul anilor mărțișoarele lucrate cu Eliza și iată că am intrat într-o nouă etapă acum: mărțișoarele făcute cu Vlad. Nu puteam să nu le documentez pe blog și pe ale lui, mai ales că chiar a muncit la ele și au ieșit drăguțe.

Materiale: discuri de lemn, șervețele sau hârtie de orez, adeziv pentru tehnica șervețelului (le am pe ambele de la editura Diana, au niște hârtie decopatch foarte frumoasă), șervețele, foarfece, pensule, ace pentru broșă, pistol de lipit, șnur de mărțișor.

Discurile de lemn se găsesc în magazinele de hobby, eu le am de câțiva ani, le-am găsit când făceam curățenie în cămară și sunt de la Lasercraft.

I-am desenat lui Vlad cercuri pe hârtia de orez și pe șervețel și el a decupat hârtia. Apoi l-am ajutat să pensuleze cu adeziv suprafața discului de lemn și să poziționeze cu atenție cercul de hârtie. La final, se mai aplică un strat de lac peste hârtie, cu grijă să n-o agățăm și să nu rămână bule de aer.

Detalii despre tehnica șervețelului pentru începător găsiți în acest articol scris de mine pentru blogul editurii Diana anul trecut.

După ce se usucă bine, se lipesc acele de broșă. Pe acestea le-am cumpărat dintr-un magazin cu accesorii pentru bijuterii (în București, cum te duci spre Cișmigiu dinspre Cercul Militar). Vlad a mânuit pistolul de lipit și eu am lipit acele (atenție mare să nu vă frigeți la degete). La final am legat șnururile și am prins mărțișoarele de cartonașe.

Am mai găsit prin casă câteva cartonașe imprimate, dar le puteți face și singuri cu o foarfecă sau o ghilotină pentru hârtie. În punguțe nu le-am mai pus, pentru că n-am avut și nici n-am mai cumpărat.

Vlad este nerăbdător să dăruiască fetițelor de la grădiniță mărțișoarele făcute de el și sper să fie apreciate. Bineînțeles că am mai luat și niște brățărici argintate pentru fetițe și Vlad, când le-a văzut, a spus: credeam că fetelor le place aurul! 😀 Vlad este mereu dornic să dăruiască ceva colegilor, de exemplu, de Moș Nicolae le-a dus fiecăruia câte o carte și de atunci mereu mă întreabă: când mai e ziua mea să duc cărți colegilor? 😀

Din ideile Elizei de-a lungul anilor, în caz că mai aveți nevoie de inspirație:

Mărțișoare din mărgele termoadezive

Mărțișoare din scoici cu perle în interior

Mărțișoare cu tehnica quilling – animăluțe

Mărțișoare cu tehnica quilling – ghivece cu flori

Mărțișoare din ștrasuri

Mărțișoare balerine

Mărțișoare din ipsos decorate cu tehnica șervețelului

3 Replies to “Mărțișoarele lui Vlad 2022 – tehnica șervețelului pe lemn”

  1. Primăvară cu senin și sănătate să aveți!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Multumesc mult!

  2. Foarte frumos au iesit! Felicitari Vlad!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.