Salata cu andive perfectă pentru vegetarieni de sărbători

Am descoperit salata asta când am fost la Food Bloggers Conference pe 9 decembrie la hotel Marriott. Food Bloggers Conference este un eveniment bianual organizat de Evensys, unde bloggerii și alte persoane interesate de domeniul culinar pot afla mai multe despre industria horeca și despre ce mai e nou în gastronomie sau în social media cu profil gastronomic.

Anul trecut m-am inspirat de la Food Bloggers Conference ca să-mi fac un platou pentru brânzeturi (nu platoul cu brânzeturi, ci platoul pe care stau brânzeturile 😀 ), semn că niciodată nu poți să știi cu ce fel de informații pleci de acolo.

Printre altele, la acest eveniment, are loc și un prânz cu tot felul de preparate delicioase iar anul acesta m-a impresionat cel mai mult această salată cu andive, mango și rodie.

Dacă sunteți genul care o să spuneți ca Eliza: ”hai pe bune, fructe în salată?”, o să vă răspund că DA, fructele în salată sunt absolut delicioase. Și eu am început mai timid (eu nu pun nici măr în salata de crudități cu țelină și morcov), dar de la salata de anul trecut cu andive, pere și blue cheese, am început să le iubesc.

Ingrediente salată cu andive

Andive (de preferat românești, sunt mai puțin amare ca cele de import, în sezonul ăsta le găsiți în București în Piața Matache, de vineri până duminică), o rodie, un mango, un amestec de salate (eu prefer amestecul Pikans Mix de la Mega, are frunze mai crocante și mai amărui, precum endivia, radicchio și frisee), ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare.

Mod de preparare

Andivele se spală și se taie felii. Se scot boabele de rodie. Para se curăță și se taie felii subțiri. Mango se curăță și se taie bastonașe foarte subțiri.

Ingredientele se pun toate într-un bol. Se face un dressing din ulei de măsline și zeamă de lămâie. Salata se condimentează cu sare, apoi se toarnă dressingul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.