Făclie din materiale reciclate pentru parada de Sf Martin

Deoarece am ajuns să postez mai mult poze pe Facebook, uit uneori că nu mai am timp și de scris pe blog și zilele trecute căutam articolul despre făclia de Sfântul Martin făcută cu Vlad anul trecut. Și, când colo, ia articolul de unde nu-i! Nu scrisesem pe blog, doar postasem pe Facebook. Așa că recuperez acum, în caz că vreți să încercați și voi cu copiii acasă.

Sfântul Martin e o sărbătoare catolică și am scris mai multe despre asta în acest articol, unde v-am recomandat și o cărticică. Anul trecut mi-a apărut pe Facebook un eveniment al unei școli private cu o paradă de Sf Martin deschisă oricui dorea să participe. Așa că am meșterit cu Vlad o făclie și a fost și el la paradă. Școala se numește Zeppelin Schule (în București), e pe undeva pe lângă Grădina Icoanei și dacă îi căutați pe Facebook o să vedeți că au și anul ăsta paradă.

Evident, m-a bombănit că toți copiii erau cu felinare, doar el cu făclia, dar să știți că a fost foarte mândru de ea, pentru că era altfel decât a celorlalți copii.

Materiale pentru făclie:

un băț mai gros, o sticlă de plastic 2 litri de apă/suc, hârtie creponată sau de mătase în culorile focului (roșu, galben, portocaliu), pistol de lipit cu silicon fierbinte, o instalație mică cu baterii, scotch dublu-adeziv.

Mod de lucru:

Se taie sticla cam pe jumătate (depinde cât de mare vreți să vă iasă făclia). Se introduce bățul prin gâtul sticlei și se fixează cu siliconul fierbinte. Se decupează din hârtia creponată sau de mătase fâșii care să semene cu limbile de foc. Se lipesc, alternând culorile (roșu, galben, portocaliu). Țin minte că noi am folosit ultimele resturi de hârtie de mătase colorată pe care le aveam și am fost la limită cu fâșiile galbene, abia am avut.

Instalația de brad se pune înăuntru și se aprinde. Și gata, aveți cea mai frumoasă făclie pentru parada de Sfântul Martin (dacă se organizează așa ceva în comunitățile voastre) sau doar pentru voi acasă, dacă vă placeți să faceți activități.

Și poze de la paradă:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.