Octombrie cu sărbători: petrecere Lego Ninjago pentru Vlad

Dacă e octombrie, sunt zilele de naștere ale copiilor, că așa m-am priceput eu, să fac copii doar în octombrie, ca să cheltui tot salariul doar pe petreceri și aniversări 😀 Eliza a împlinit 15 ani, iar Vlad 7 ani, și deja încep să mă simt bătrână pe lângă copii așa de mari, mai ales că toți ceilalți părinți de la școala lui Vlad, de ex, sunt mai tineri decât mine.

Lucrul ăsta, faptul că suntem părinți de copii mari și mici în același timp, face dificilă organizarea unei petreceri. Noi nu avem prea mulți prieteni cu copii de vârsta lui Vlad, ca să putem da o petrecere, iar el asta și-a dorit anul ăsta pentru prima oară. A început să vorbească de ziua lui încă din august, așa că am știut ce tematică vrea: Lego Ninjago.

Primul pas a fost să comand de pe Aliexpress o grămadă de prostioare cu Lego Ninjago, pentru că la noi n-am găsit mai nimic. Am luat invitații (din carton), față de masă, un fundal foto, baloane, banner și fanioane, niște toppere pentru tort, veselă și tacâmuri de unică folosință, coifuri (total inutile, nu mai dați banii pe coifuri, nu le va purta nimeni, au fost și de proastă calitate și am și rămas cu ele) și punguțe pentru „goody bags” sau „party favors”, adică ceva de luat acasă de către invitați.

Al doilea pas a fost să rezerv sala și am ales Ninja Sport, o sală de cățărat cu obstacole, care a fost un mare-mare hit. Copiii s-au distrat nemaipomenit, au putut să exploreze și liberi dar au avut și un mini-curs cu îndrumător, au fost supravegheați bine de mai mulți tineri, iar noi părinții n-am avut treabă cu ei prea multă, am putut sta liniștiți la etaj.

Avantajul acestei săli este că puteți invita mai mulți copii și n-o să stați cu grijă că se plictisesc, pentru că nu au cum să se plictisească, există câte o atracție pentru fiecare. În plus, copiii pot veni îmbrăcați cât mai lejer, pot sta în șosete, fără rochițe, blugi sau alte haine care să-i incomodeze. Una dintre fetițe a spus „ăsta e cel mai relaxant loc din lume” și m-am amuzat teribil că l-a considerat așa, pentru că dimpotrivă, e un loc care te energizează.

Costul pentru organizarea unei petreceri aici este de 80 lei/copil (octombrie 2023), minim 10 copii, și include sala și activitățile pentru trei ore, ceea ce este mai mult decât suficient. Vlad și-a invitat toată clasa la petrecere (15 copii) și surprinderea mea a fost că au confirmat toți și au și venit, cu excepția unui singur băiețel, care s-a îmbolnăvit. Nu știu dacă Vlad este un copil iubit de colegi sau dacă și-a făcut el reclamă bună, dar oricum ar fi, cred că e bun de om de marketing și organizare evenimente, de a reușit să-i facă pe toți să vină. 😀

Pizza am comandat noi de la Dodo pizza (pentru că au aplicație și e pizza preferată a lui Vlad), dar nu livrează în zona aia (Splaiul Unirii), așa că a fost soțul după ea. Am mai avut diverse ronțăieli și sucuri. Tortul l-am luat de la cofetăria de la scara blocului, nu a fost decorat special, n-am simțit nevoia să mai plătesc extra vreo două kile de zahăr doar ca să aibă figurine din fondant. Și-așa am luat 4,5 kile de tort, nu știu ce m-am gândit eu că o să facem cu el, am mâncat tort o săptămână după aia.

Eliza a fost responsabilă să facă poze cu aparatul instant și, la final, copiii au primit pozele acasă. Evident că pozele instant nu sunt vreo calitate extraordinară, dar e o mică amintire de pus pe frigider care să-ți aducă aminte de o petrecere reușită. Un set cu 20 de filme pentru Instax Mini costă în jur de 70 de lei, iar aparatul l-a primit Eliza cadou de ziua ei acum doi ani.

Colțul foto:

Punguțele cu bunătăți le-am asamblat noi acasă, am pus în ele mini-acadele Chupa-Chups, mini-cutiuțe cu Tic-Tac, niște jeleuri Haribo ambalate individual (am căutat să fie dulciuri mai de bună calitate). Eu am gândit sistemul ăsta cu goody bags pentru că am oroare de pinate, pur și simplu mă înspăimântă felul în care copiii se reped la dulciurile căzute pe jos și mai mereu rămâne cineva fără dulciurile strânse sau se lasă cu lacrimi.

Așa că am refuzat să iau pinata până în ultima seară când am cedat rugăminților lui Vlad și, la ora 8 seara, am fost în Jumbo după pinata și apoi să cumpărăm dulciuri s-o umplem. Am luat o pinata ca un cufăr de comori (cred că a fost în jur de 30-40 lei) și am umplut-o cu dulciuri ambalate individual (punguțe cu jeleuri, bomboane de ciocolată Kinder etc, sincer nu mai știu ce am luat din raft). Pozele nu sunt foarte reușite, era vreo 10.30 seara după o zi foarte plină pentru mine.

Și ce credeți? Lucrurile s-au petrecut exact așa cum am știut că se vor petrece: au făcut praf pinata, s-au repezit la dulciuri și unii au și plâns pentru că le furau alți copii din dulciuri 😀 N-am nicio poză cu pinata, totul s-a petrecut prea repede de n-am avut timp nici să apăs de două ori pe buton că i-am și surprins toți întinși pe jos, de parcă erau turcii la Rovine în căutarea dinților :))

Dar, per total, a fost o petrecere reușită, Vlad a fost fericit și eu i-am zis că până la 18 ani nu mai vede petreceri. Costurile totale au fost destul de ridicate, în jur de 3300 lei cu tot ce am cumpărat, sala, tortul, pizza etc. Nu mă văd cheltuind atâția bani anual, mai bine plecăm într-o mică vacanță de banii ăia, dar fiind prima oară când chiar și-a dorit petrecere, am decis să-i facem această bucurie.

Și, pentru că petrecerea a fost în sâmbăta dinainte de ziua lui, evident că l-am mai sărbătorit o dată și chiar de ziua lui, într-o joi. Vlad și-a dorit să chiulească de la școală în ziua aia și să stea acasă, să facem pâine împreună și să se uite la televizor.

Pentru că era Săptămâna Altfel și activitatea din ziua aia era ceva ce el mai făcuse cu noi, am decis să-i fac hatârul, știind că nu va putea face asta în fiecare an. A stat acasă și s-a uitat la televizor, am făcut pâine și colăcei împreună, iar când a venit Eliza de la școală am ieșit la Dodo Pizza. Seara au trecut pe la noi mătușa și unchiul lui și a mai suflat o dată într-o lumânărică.

Citește și cum am petrecut zilele de naștere ale copiilor în anii anteriori:

Octombrie aniversar pentru Eliza și Vlad 2022

Zilele de naștere ale copiilor, dubla doi varianta pe pandemie 2021

.

4 Replies to “Octombrie cu sărbători: petrecere Lego Ninjago pentru Vlad”

  1. La multi ani! Si reusita petrecerea tematica!
    Dar eu una ma crucesc inca la scorurile petrecerilor de genul – a voastra chiar a iesit decent pe langa ce am mai auzit (cred ca am ramas eu in urma, cu mintea la petrecerile in sufragerie din anii 90).
    Al meu face 7 ani in decembrie si nu mi-a cerut asa ceva, dar oricum i-am zis ca eu una nu-mi permit petreceri de genul asta si ca prefer banii pe care-i am sa-i bag in bugetul de vacanta.
    Asta-i viata, nu le poti avea pe toate. 🙂

    1. Eu nu pot face acasa, locuim intr-un apartament mic si am probleme cu vecinul de dedesubt, deci imagineaza-ti cativa copii alergand prin casa, cred ca ma trezesc direct cu politia la usa :))) Si pentru noi a fost un efort financiar mare, sunt aproape sigura ca nu-l vom repeta.

  2. La mulți ani!Foarte frumos,cred ca a fost o zi de neuitat pentru el.La ce școala este?Ii place?Cum este doamna învățătoare?Urmeaza sa intram și noi in clasa pregătitoare și nu ne-am decis ce sa facem…

    1. Multumim! Vlad este la o scoala privata de cartier din sectorul 4 (cu after-school inclus). Cu placutul stii cum e, daca-i musai, cu placere. Dar e bine acolo momentan, doamna este in regula, s-a adaptat printre colegi. Inca nu am motive de ingrijorare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.