Cinci cafenele din Iași în care se poate și lucra

După articolul cu top 5 restaurante testate de mine în Iași, iată și un articol cu câteva cafenele din Iași care mi-au plăcut. Includerea lor este strict bazată pe faptul că le-am vizitat eu, adică nu există vreun criteriu obiectiv, cum ar fi gustul și specialitatea cafelei, din simplu motiv că eu nu beau cafea 😀 Ordinea este cea în care le recomand și mi-au plăcut.

Bindu

La Bindu am fost cel mai des, este un fel de bistro-cafenea, cu mâncare exclusiv vegetariană. Este și cea mai mare dintre toate, cu suficient spațiu în interior și vara pe terasă. Servirea e super amabilă, eu am avut diverse întâlniri acolo, care au durat și în care am băut doar un cappuccino și nu m-am simțit niciodată dată afară, chiar dacă uneori s-a mai aglomerat. Am și mâncat de câteva ori și totul a fost foarte bun.

Pe vremuri (am și inclus în poză) aveau un Tiramisu cu Aperol absolut fantastic. Din păcate, nu-l mai au, dar sigur găsiți alte deserturi. La Bindu se poate veni și cu laptopul, am văzut oameni lucrând și chiar și eu am avut întâlniri profesionale cu și fără laptop și m-am simțit foarte confortabil la ei.

La Bindu îmi place și cum comunică pe social media, au o pagină de Facebook cu poze frumoase, cred că dacă aș locui în Iași, aș merge foarte des pe la ei.

Bujor

Bujor este o florărie-cafenea cu puține mese (în jur de 5, parcă și vreo două locuri la bar plus două mese afară), cu cafea și ciocolată caldă, în Copou, vizavi de Universitate. Atmosfera este plăcută, personalul amabil și decorurile frumoase, instagramabile. Am văzut oameni cu laptopuri, lucrând, dar mi se pare un spațiu prea intim pentru lucrat, ca să fiu sinceră auzeam tot ce discutau cei doi de la masa cu laptopurile, dacă faci ceva confidențial, nu cred că e locul potrivit. Noi doar am băut o cafea și o ciocolată caldă și am urmărit designerul florist făcând un buchet absolut spectaculos, ceea ce a fost o experiență în sine.

Bistro La Noi

Bistro La Noi nu e chiar bistro, e mai degrabă cafenea (de câte ori am fost, nu au avut mâncare, maxim croissante sau ceva de genul) cu cafea de specialitate. Este foarte drăguț înăuntru, are un parter și un etaj micuț și se poate și lucra, am văzut multă lume cu laptopul. Am băut și cappuccino și cocktailuri aici, toate foarte bune. Din păcate este singurul loc din care n-am nicio poză, va trebui să mă credeți pe cuvânt că e foarte frumos la ei.

Harmony Cafe

Harmony Cafe e în Copou, mai sus de Universitate. Are un spațiu mic în interior și o terasă micuță afară. Noi am fost să luăm masa aici, dar am văzut oameni în discuții de business sau cu laptopul. Au mocktailuri bune, având în vedere că nu se servește alcool aici, iar mâncare a fost foarte bună. Cu toate astea, n-am nicio poză cu mâncarea, doar o poză cu mine în curticica drăguță și o poză cu clătite.

Fika

Fika e chiar în Piata Unirii, am avut o întâlnire aici și înțeleg că e una dintre cafenelele preferate ale freelancer-ilor din Iași. E micuță, cu câteva mese afară și câteva înăuntru și la etaj și servesc cafea de specialitate.

Bonus: două cafenele unde să mergi exclusiv pentru estetica lor

Cafeneaua Veche

Cafeneaua Veche se află pe str. Lăpușneanu, are câteva mese înăuntru, dar presupun că vara are și terasă ceva mai mare afară. Este decorată cu tablouri originale ale unor pictori ieșeni, iar domnul de la bar are multe povești despre Iași-ul de odinioară, ba chiar ne-a dat și o monografie a orașului s-o răsfoim să vedem clădiri vechi care nu mai există. Am fost între Crăciun și Revelion și avea și un trenuleț suspendat care chiar mergea și o pisică care se cuibărea în locul tău când te ridicai. Soțul a luat o cafea turcească și eu un cocktail care a fost foarte bun.

Darlington

Includ Darlington, deși a fost cea mai puțin plăcută experiență din Iași. Așa cum ziceam și în articolul cu restaurantele, adesea impresia noastră despre un loc este influențată de felul în care suntem tratați acolo și noi am dat peste un chelner care fie avea o zi proastă, fie așa era el nepoliticos (și recenziile de pe Google spun cam același lucru).

Darlington este un loc unde te duci ca să faci poze, clar, nu musai pentru cafea și prăjituri, care nu-s ieșite din comun. Este, de departe, cea mai frumoasă cafenea din Iași (tot stil cafenea-florărie), decorurile sunt spectaculoase, dacă n-aveți copii (cafeneaua e 16+) și nu vă deranjează să nu fiți primiți chiar cu ospitalitate moldovenească, atunci faceți o vizită aici, este în zona centrală, aproape de Piața Unirii.

Notă: dacă s-a închis vreuna între timp sau am zis ceva greșit sau nu se mai permite să vii cu laptopul, ziceți în comentarii și actualizez articolul. Mulțumesc!

One Reply to “Cinci cafenele din Iași în care se poate și lucra”

  1. Ma bucur sa vad ca nu sunt singura care nu suporta cafeaua, astfel incat sa putem avea si optiuni de cafenele cu alternative delicioase! Am fost si eu la cateva dintre acestea si trebuie sa spun ca am avut experiente foarte placute, atat in ceea ce priveste mancarea si bauturile, cat si atmosfera si servirea. Iti multumesc pentru recomandari si pentru ca ne impartasesti experientele tale din Iasi! Sunt sigura ca un astfel de articol va fi de mare ajutor pentru cei care viziteaza orasul sau care doresc sa incerce ceva nou.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.