Our crazy Eurotrip 2022 – un vis împlinit la Legoland Germania

Cred că sunt vreo trei sau patru ani de când Eliza își trece o vizită la Legoland Germania în bilețelele cu dorințe pe care le completăm în seara de Anul Nou. Dar ba nu am avut bani, ba a fost pandemie, așa că nu am putut să-i îndeplinim această dorință.

Până la urmă lucrurile s-au aranjat pentru 2022 și, cu ocazia zilei de 1 iunie, am dus copiii la Legoland Germania. Despe călătoria noastră cu mașina până la și de la Legoland puteți citi aici, iar despre oprirea la Budapesta aici.

Eliza mi-a zis să specific în articol că și-a dorit atât de mult excursia, încât s-a comportat ca un copil de 5 ani pe toată durata ei, și că aventura noastră la Legoland a fost super ”exciting” (palpitantă). Deci e o destinație pentru toate vârstele, mai ales dacă aveți copii care își doresc asta și cărora le plac parcurile de aventuri.

Pentru că Eliza a fost și la Disneyland, am rugat-o să-mi facă și o comparație între parcuri, și a zis așa: Disneyland e mai mare, cu mai multă natură, plus că e magia Disney acolo și personajele și parada (ceva paradă aveau și la Legoland, dar n-am prins-o), totul e construit ca o poveste și e mai ”small children friendly” (prietenos cu copiii mici), pe când la Legoland sunt atracții mai palpitante pentru copiii mai mari și se adresează mai mult unui segment anume de copii, și anume pasionaților de Lego.

I-am zis ca relatarea ei nu îi convinge pe oameni că merită să-și dea bugetul pe Legoland și a zis că Legoland e mai ieftin și i se pare mai accesibil, poți ajunge la el cu mașina 😀

Vlad a fost în culmea fericirii acolo și a zis că el nici nu vrea la Disneyland, că dacă strângem bani din nou, el vrea tot la Legoland 😀

Cazare

Noi am ales să ne cazăm în Leipheim, e un orășel liniștit la vreo 15 minute distanță de Legoland. Dacă ne-am fi cazat în orășelul de vacanță din parc, costurile ar fi fost mult mai mari.

Am selectat de pe Booking un apartament care s-a dovedit a fi o alegere excelentă. Spațios, cu două dormitoare, cu baie mare, cu bucătărie și sufragerie, foarte liniștit și frumos. Se numește Antike & Modern Deluxe și am plătit 1929 lei (380 EUR) pentru trei nopți, cu o mică reducere de la Booking, altfel la preț întreg era 418 EUR.

Bilete parc

Am luat biletele online cu vreo două sau trei luni înainte, când încă mai erau restricții Covid în vigoare și nu se puteau cumpăra bilete pe loc acolo. Cred că am prins și o mică reducere cu ocazia aniversării parcului, nu mai știu exact. Pentru acces de două zile pentru patru persoane + 2 zile de parcare, am plătit 1654 lei (324 EUR).

Distracții în parc

Sunt multe, pentru toate vârstele. Ideal ar fi să mergeți când copiii sunt deja un pic mai măricei. Vlad nu s-a putut da în unele atracții, dar nici n-a suferit prea mult. Dacă ar fi fost după el, ar fi stat toată ziua doar în zona Ninjago.

De exemplu, aici s-a dat doar Eliza 😀

În principiu, nu sunt multe atracții complet interzise sub 120 cm, la multe dintre ele scrie că accesul e permis cu un însoțitor adult, astfel că Vlad s-a dat inclusiv în rollercoasterul care m-a făcut pe mine să cred că gata, fac infarct în Legoland 😀

Eliza a fost cea care s-a bucurat de atracțiile cu senzații tari și, în unele, s-a dat chiar și de mai multe ori. Preferata ei a fost această atracție cu apă:

Recomandarea mea e să începeți din spate în față. Parcul se deschide la 10 și se închide la 18, iar atracțiile se închid la 17. Deci aveți 7 ore de petrecut în parc, cu tot cu timpii mari de așteptare la unele atracții. Parcul are și o aplicație, dar pe noi nu ne-a ajutat deloc.

Cum intrați în parc, mergeți direct spre zona cu piramide și baloane și luați-o de acolo invers.  Așa veți evita timpii mari de așteptare la atracțiile din față. Lăsați admiratul clădirilor din Lego pt ora aia dintre 17 și 18 când se închid atracțiile.

Atenție la unele atracții, pentru că se deschid mai târziu de ora de deschidere a parcului. La multe dintre ele au și locuri amenjate să vă lăsați rucsacii și să-i ridicați la plecare, așa că să nu vă faceți probleme dacă aveți de cărat diverse.

Mai găsiți câteva poze și aici și aici. Întreaga călătorie poate fi găsită în poze pe Facebook și TikTok sub hashtagul #ourcrazyeurotrip2022

Mâncare

Există zone cu mâncare, dar mi s-a părut scumpă și proastă. Dacă aveți posibilitatea și aveți un rucsac termoizolant, aduceți-vă mâncare de acasă, în parc nu e interzis cu mâncare și băuturi din afară, nu te caută în rucsac decât de bombe. Chiar mă amuzam că dacă era un parc din România sigur scria mare pe undeva că e interzis cu alimente din afară și erau și vreo doi malaci care te scotoceau prin geantă (pățită de mine pe la aquaparkuri).

Se poate plăti cu cardul peste tot. Sunt și multe magazine de suveniruri, o să tragă copiii de voi 😀 Ca să mă asigur că n-avem discuții acolo, copiii au primit un buget pentru suveniruri și fiecare și-a ales ce și-a dorit în limita sumei respective.

Interesant e cum au gestionat copiii mei acest buget și chiar aș vrea să fac o paranteză să vă povestesc. Noi le-am dat câte 20 EUR din partea noastră și încă 15 EUR au fost cadou de la bunica pentru 1 iunie. În plus, Vlad și-a mai luat și 10 EUR de la el din pușculiță.

Vlad a fost disperat să cheltuie banii cât mai repede și voia orice de oriunde. Eliza a fost mai precaută și a stat și s-a gândit și abia a doua zi a decis.

Vlad și-a luat o sabie Ninjago cu teacă și două lego mai micuțe și s-a încadrat în bani. Eliza și-a ales un lego Harry Potter de 40 de EUR pentru care s-a îndatorat la mine cu 5 EUR 😀

Bine de știut

Puneți în bagaj și loțiune cu protecție solară și pelerine de ploaie mai lungi, ca atunci când te așezi să nu se ridice. Ideale ar fi alea tip sac de gunoi, de 3 lei din Jumbo. Sunt și atracții cu apă, unde te stropești/uzi foarte tare și e bine să fii pregătit. În plus, Legoland se află într-o zonă montană cu vreme extrem de schimbătoare. Noi am prins și un soare de am fi făcut insolație dacă nu ne blindam cu șepci și SPF și la 4 pe ceas a început să plouă și s-a răcorit.

Să aveți la voi sticle de apă, de preferat din alea de 1 litru de fiecare. Erau niște țâșnitori în parc pentru reumplerea sticlelor, dar nu funcționau (nu știu dacă din motive de Covid), așa că puteai doar să cumperi de la chioșcuri.

Există toalete suficiente și foarte curate, cu zone de schimbat/spălat bebelușul igienizate constant. La zona de bebeluși e apă caldă la robinete, în rest doar apă rece.

Cu excepția tarabelor stil ”bâlci” (unde se puteau câștiga plușuri dacă loveai/pescuiai niște chestii), toate atracțiile sunt incluse în prețul de intrare. Nu știu dacă au opțiune de intrat în față (cut the line), noi nu am avut nevoie, chiar nu am stat niciodată foarte mult la coadă pentru ceva. Dar eram în timpul săptămânii și în timpul anului școlar în Europa, ei nu au zi liberă de 1 iunie, de fapt nici n-o serbează, din ce am văzut.

Dacă mai aveți întrebări despre Legoland, mi le puteți lăsa în comentarii și vă promit că fac tot posibilul să vă răspund.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.