Turist în România – periplu prin Țara Făgărașului

Țara Făgărașului e o zonă turistică superbă, cu multe atracții naturale sau făcute de mâna omului. Noi am explorat o infimă parte, într-o singură zi, pe când ne întoarceam de la Cobor, ferma de biodiversitate din județul Brașov.

Cetatea Făgărașului

Ne-am început vizita cu Cetatea Făgărașului, pe care o mai văzuserăm acum câțiva ani și pe care am vrut s-o revedem împreună cu Vlad. Cetatea Făgărașului este (cred) singura cetate înconjurată de apă din România. Am vizitat destul de multe cetăți și majoritatea erau pe dealuri și niciuna nu părea să aibă șanț de apărare și pod suspendat.

Cetatea este renovată și mi-a adus aminte puțin de Castelul Bran prin felul în care se vizitează, tip circuit, cu multe scări, pasaje și încăperi.

Când am fost noi, Sala Tronului era închisă, însă chiar și-așa, ne-am bucurat de celelalte expoziții: o expoziție de costume populare, o parte din expoziția permanentă a Muzeului Țării Făgărașului (cu arme, sticlărie, mobilier etc) și o expoziție absolut impresionantă despre contribuția femeilor fărăgășene la Rezistența anti-comunistă.

Muzeul de Pânze și Povești

După Cetatea Făgărașului, am pornit spre Muzeul de Pânze și Povești, căruia i-am dedicat un articol separat, pentru că este absolut superb. Îl găsiți în comuna Mândra.

Moara de la Ohaba

Moara de la Ohaba este singura moară cu apă din țară în stare funcțională și care încă mai macină cereale folosindu-se de forța apei. Noi am mai trecut odată pe acolo, când am vizitat Poiana Narciselor de la Șercaia și am găsit-o închisă, deci atenție, pentru că sâmbăta, Moara nu este deschisă.

Mănăstirea rupestră Șinca Veche

Circulă multe legende despre Mănăstirea Rupestră Șinca Veche, dar cu siguranță faptul că este impresionantă nu e o legendă. Luminatorul săpat în stâncă are o forță de atracție care te va opri în loc și te va face să rămâi acolo să-l privești o vreme îndelungată. Lângă Mănăstirea Rupestră este și schitul Sf Nectarie, la care puteți ajunge urcând pe scări.

Pe Instagram găsiți un scurt video despre Țara Făgărașului:

Ne-am întors la București, cu o oprire în Sinaia, aș fi vrut să mănânc prăjitura mea preferată la o cofetărie, dar nu o mai aveau. Însă dacă aveți timp, puteți face multe lucruri frumoase și în Sinaia.

Un week-end în stațiunea Sinaia

Muzeul Trenulețelor din Sinaia

Dacă vreți să mergeți spre Brașov:

Pe urmele ișlerului brașovean

Sau spre Sibiu:

Muzeul Astra Sibiu

Zoo Sibiu

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.